Zeci de gorjeni disponibilizaţi de firme din Dolj şi Mehedinţi

Rândurile gorjenilor care rămân fără locuri de muncă se îngroaşă de la o zi la alta. Luna aprilie a venit cu veşti proaste pentru zeci de persoane angajate la firme ce au sediul social în judeţele învecinate. Peste 30 de angajaţi la  Hidroserv Porţile de Fier, majoritatea din Tismana, vor intra în preaviz începând cu data de 23 aprilie. Alţi 18 gorjeni din Roşia de Amaradia, angajaţi la o firmă de pază din Craiova care presta servicii pentru minerit, vor să protesteze în Piaţa Prefecturii, după ce au fost anunţaţi telefonic că au rămas fără locuri de muncă începând cu 1 aprilie.

Hidroserv Porţile de Fier îşi trimite acasă angajaţii din Gorj. Societatea a notificat deja instituţiile ITM şi AJOFM de pe teritoriul judeţului Mehedinţi. Disponibilizaţii urmează să-şi depună dosarele pentru şomaj la AJOFM Gorj.  „Hidroserv Porţile de Fier asigură mentenanţă la Hidroelectrica, iar din lipsă de lucrări va emite preavize începând cu data de 23 aprilie pentru un număr de 105 angajaţi, dintre care 32 de persoane sunt din Gorj. Defalcat posturile care se restructurează se prezintă în felul următor: 5 posturi de electrician; 3 posturi controlori poartă; 2 posturi economist; 7 posturi lăcătuşi mecanici; un post sudor; un mecanic şi 13 conducători auto”, a declarat Romeo Chiriac, directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Gorj.

Într-o situaţie mult mai gravă se află angajaţii firmei Civitas din Craiova, care au fost anunţaţi telefonic că au rămas fără serviciu începând cu data de 1 aprilie. „Un număr de 18 salariaţi ai societăţii de pază Civitas, care prestau serviciu ce avea ca obiectiv paza unor bunuri aparţinând unităţii miniere de pe raza localităţii Roşia de Amaradia, au fost anunţaţi marţi seară telefonic că începând de cu data de 1 aprilie sunt concediaţi, fără a li se spune motivul. Din această cauză s-a creat o nemulţumire majoră în rândul oamenilor”, a declarat Liviu Cotojman, primarul comunei Roşia de Amaradia.

Oamenii vor să protesteze astăzi în Piaţa Prefecturii. „Ei au venit la primărie, şi-au spus nemulţumirea, am înţeles că joi vor organiza un protest un faţa Prefecturii în speranţa că domnul prefect va găsi o soluţie pentru a media acest conflict. Eu, personal, susţin acţiunea oamenilor pentru că am constatat că sunt cetăţeni ai comunei Roşia de Amaradia care au terenurile afectate de minerit, acesta fiind şi motivul pentru care au fost angajaţi la societatea de pază. Asta în condiţiile în care au rămas la serviciu alţi angajaţi care nu sunt din localitate şi nici nu au terenuri afectate de minerit”, a precizat Liviu Cotojman. 

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: