Zeci de gorjeni disponibilizaţi în primele zile ale anului

Anul 2016 începe cu disponibilizări în Gorj! Un număr de 40 de gorjeni îngroaşă rândurile şomerilor încă din primele zile ale acestui an. Este vorba despre angajaţii SC Avi Instant SA, situaţia fiind una critică mai ales că oamenii au salarii restante de mai bine de două luni.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj a fost notificată de SC Avi Instant SA cu privire la disponibilizarea a 40 de salariaţi. Aceştia urmează să-şi piardă locurile de muncă începând cu data de 8 ianuarie. „Am fost notificaţi de către Avi Instant de faptul că vor fi concediate 40 de persoane: 15 muncitori necalificaţi, 16 crescători de păsări, 4 mecanici, 2 tractorişti, un casier şi doi şoferi. Prima notificare ne-a venit pentru data de 24 decembrie 2015, iar ultima pentru data de 8 ianuarie. Deja am început să primim dosarele pentru şomaj”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Potrivit angajatorilor, decizia a fost luată din cauză că societatea înregistrează pierderi. „Cauzele disponibilizărilor, menţionate în notificare, sunt: dificultăţi majore în piaţa de desfacere a cărnii şi a produselor din carne, precum şi aceea că societatea înregistrează pierderi considerabile, neavând posibilitatea de a face plăţile salariale”, a mai precizat Romeo Chiriac. Oamenii se plâng de faptul că nu şi-au mai primit salariile de mai bine de două luni.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: