Zeci de locuri pentru medici rezidenţi în spitalele din Gorj

Spitalele din Gorj vor pune la dispoziţia medicilor rezidenţi pentru examenul de luna viitoare peste 20 de posturi. Majoritatea sunt disponibile la Spitalul Judeţean Târgu Jiu şi la Spitalul Târgu Cărbuneşti. Până ieri, la Direcţia de Sănătate Gorj au fost înregistrate 7 dosare, însă ultima zi de înscriere este data de 27 octombrie. Taxa de participare la examen este de 360 de lei/persoană.

Ministerul Sănătăţii va organiza sesiune a examenului de rezidenţiat în data de 23 noiembrie. Candidaţii din Gorj vor susţine examenul în Centrul Universitar  Craiova, iar dosarele se depun la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Gorj. Medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care devin rezidenţi pe locuri încheie un contract individual de muncă pe perioadă determinată, egală cu durata rezidenţiatului, cu unitatea sanitară la care au fost repartizate locurile pentru rezidenţiat. „Până în momentul de faţă, la Direcţia de Sănătate Publică Gorj au fost depuse 7 dosare dintre care 5 pe medicină generală şi 2 pentru stomatologie“, a declarat Elena Piţian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.

La nivelul judeţului sunt disponibile peste 20 de locuri pentru rezidenţi. „Situaţia privind locurile oferite de spitalele din Gorj pentru rezidenţi se prezintă în felul următor: Spitalul Turceni- 3 posturi (un post farmacie, un post psihiatrie, un post radiologie); Spitalul Judeţean Târgu Jiu- 6 posturi (un post anestezie, un post chirurgie generală, un post medicină sportivă, două posturi neonatologie, un post neuropsihiatrie infantilă); Spitalul Motru- 3 posturi (un post chirurgie, un post interne, un post Primiri Urgenţe); Spitalul Târgu Cărbuneşti- 8 posturi (un post gastroenterologie, un post laborator hematologie, 5 posturi la Primiri Urgenţe şi un post la Ambulatoriu- Cabinet Geriatrie); Spitalul Rovinari- un post neurologie şi Spitalul Bumbeşti Jiu- un post pediatrie”, a mai precizat Elena Piţian.

CONCURS

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de 4 ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu. Cuantumul taxei de participare la concursul de rezidenţiat pe post şi pe loc în medicină, medicină dentară şi farmacie este de 360 lei/participant.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: