Zeci de medici au fost sancţionaţi de Casa de Sănătate Gorj

Circa 40 de medici specialişti şi de familie au primit diverse sancţiuni în urma neregulilor constatate de către inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj. Cele mai mari probleme depistate de corpul de control sunt legate de eliberarea concediilor medicale şi de raportările lunare ale medicilor de familie către CJAS.

De la începutul anului, 13 medici, dintre care un singur specialist, au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 500 de lei noi pentru că au încălcat legea atunci când au eliberat certificate medicale. „Concediile medicale sunt o mare problemă pentru inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj în sensul că în judeţul nostru sunt foarte multe concedii medicale şi de aceea inspectorii casei au început să verifice modul în care sunt eliberate aceste certificate. În cursul acestui an au fost depistaţi 12 medici de familie şi un medic chirurg de la Spitalul Orăşenesc din Rovinari care nu au eliberat certificatele medicale corect. Au fost cazuri când s-a greşit la completare sau nu au fost completate corect, lipseau adeverinţele de salariat sau nu erau trecute toate datele. Toţi aceşti medici au fost sancţionaţi cu suma de 500 de lei vechi”, a precizat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.  

Alţi 28 de medici de familie au greşit cu sau fără intenţie raportările către Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Acest lucru i-a costat pe medicii primari pentru că bugetul cabinetului a avut de suferit, fiind redus cu 10%. „În judeţul Gorj sunt peste 200 de cabinete medicale iar inspectorii noştri timp de trei ani trebuie să le verifice pe toate. Dintre medicii de familie controlaţi anul acesta s-a stabilit că 28 dintre ei nu fac raportările către CJAS Gorj aşa cum trebuie, unele sunt greşite, altele sunt incomplete sau le trimit cu întârziere. Tocmai din acest motiv ei au fost sancţionaţi şi le-a fost tăiat 10% din bugetul alocat de casă pentru respectivele cabinete”, susţine Cosma Dumitrescu. Inspectorii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj a sancţionat şi două firme din Gorj cu 500, respectiv 1.000 de lei pentru nedepunerea la timp a certificatelor medicale.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: