Zeci de memorii anti Caragea, ignorate de MAI

Omul de afaceri Mihai Râmescu, aflat în greva foamei pentru a atrage atenţia asupra unor abuzuri ale şefului IPJ Gorj, a fost audiat ieri timp de cinci ore de reprezentanţii Corpului de control al MAI. Râmescu şi-a exprimat încrederea în reprezentanţii corpului de control. Pe de altă parte, un poliţist dezvăluie că a depus zeci de memorii la Corpul de control, care nu au fost luate în calcul.

Corpul de control din Ministerul Afacerilor Interne a ajuns ieri în județul Gorj, mai exact la poliția din Motru, unde Mihai Râmescu a fost audiat timp de 5 ore și a declarat în scris tot ce a avut de spus cu privire la șeful Inspectoratului Județean de Poliție Gorj, Viorel Caragea.

Râmescu susține că a explicat amănunțit tot ce a scris în memoriu trimis la MAI și are încredere că i se va face dreptate. „Am fost la Poliția din Motru, pentru că nu era indicat să vină la mine la firmă și am dat toate detaliile necesare. Oamenii vor să știe realitatea, ca să ia cea mai bună decizie. După cum am văzut eu, oamenii vor să facă treabă. Am încredere, pentru că sunt oameni serioși. Le-am spus toate datele pe care mi le-au cerut. Au venit două persoane și trebuie să mai ajungă încă două sau trei persoane. Vor sta de vorbă cu mai mulți oameni de afaceri, pentru că au fost solicitați. Imediat după mine a mai intrat cineva la declarații și urmează alte persoane. Am dat declarații cam 5 ore. Nu pot să vă spun ce oameni de afaceri mai sunt, nu pot să le dau numele ca să nu fie presiuni. Voi continua greva foamei până când se va da un verdict. Mă simt foarte slăbit”, a spus Râmescu.

„Am semnalat abuzuri grave”

Dacă afaceristul motrean Mihai Râmescu are mare încredere în corpul de control de la MAI, nu același lucru îl spune fostul adjunct al Poliției Municipale, Daniel Crăciun, care susține că a făcut împreună cu alți polițiști nenumărate memorii la minister împotriva lui Viorel Caragea, însă nu s-a luat nici măsură. „Eu, împreună cu alţi poliţişti, am fost în noiembrie în audienţă la domnul Stoica şi i-am dat 16 memorii cu abuzuri grave ale lui Viorel Caragea. A promis că va cerceta şi nu s-a întâmplat nimic. În martie am fost din nou şi am depus alte şase memorii la domnul Anghel Andreescu. A spus că s-a schimbat şeful Corpului de Control şi că face o verificare serioasă. Nimic. Ar trebui întrebaţi unde sunt aceste memorii pe care noi le-am lăsat acolo şi nu au fost luate în seamă. Le-am dat celor doi în mână, nu le-am lăsat la portar“, a declarat fostul şef adjunct de la Poliţia Târgu Jiu, Daniel Crăciun.

MAI: „Situaţie încărcată şi gravă”

Ziarul Puterea a scris în ediţia de ieri că adjunctul şefului Corpului de Control al MAI, comisar Valeriu Bebereche, verifică personal, “punct cu punct”, memoriul pe care omul de afaceri gorjean Mihai Râmescu l-a trimis expres, în urmă cu două zile, ministrului Afacerilor Interne, Radu Stroe. Potrivit ofiţerului Marius Tache, responsabil cu comunicare în cadrul MAI, “este pentru prima dată când la Gorj ajunge unul dintre şefii Corpului de Control al ministrului. După ce în primăvara acestui an, şeful IPJ Gorj a primit avertisment din partea Corpului de Control al MAI pentru abuzurile suferite constant de subordonaţii săi, de data aceasta, la un atât de scurt timp după ce a primit acest avertisment, cei din structura de control au înţeles că e mult prea mult ceea ce se întâmplă la Gorj şi au decis, pe baza memoriului primit de la Râmescu, să rezolve situaţia extrem de încărcată şi gravă de acolo”.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: