Zeci de minore din Gorj au devenit mame

Statistică îngrijorătoare la nivelul județului Gorj. Tot mai multe copile devine mame la vârste fragede. Numai în prima jumătate a acestui an, zeci de minore au rămas însărcinate și au adus copii pe lume. Două fete au ajuns în grija statului, alături de pruncii lor, în timp ce restul mamelor au fost luate acasă de rude.

35 de tinere cu vârste de până în 18 ani au născut, în Gorj, în primele șase luni ale acestui an. Fetele sunt din diferite zone ale județului și nu sunt de etnie romă. 33 dintre ele au fost luate acasă de familia extinsă, dar situația lor este monitorizată de Direcția pentru Protecția Copilului. Pentru alte două fete minore, nu au fost găsite soluții acasă. Familiile nu le-au acceptat așa că au ajuns la Centrul Maternal din Târgu Jiu, unde sunt îngrijite alături de copiii lor, supravegheate și consiliate psihologic.

Situația a ieșit la iveală într-un raport al Consiliului Județean Gorj privind copiii abandonați ori în pericol de a rămâne ai nimănui. Circa 60 de familii sunt și acum monitorizate de specialiștii DGASPC. În prezent, la Centrul Maternal din Târgu Jiu sunt 9 mame și 7 copii. Un centru asemănător funcționează și în Târgu-Cărbunești. Și acolo sunt îngrijite 7 mame, împreună cu 8 copii. 

Vizualizări: 1,637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: