Zeci de primării, amendate de Garda de Mediu

Suntem departe de lumea civilizată! Aceasta este concluzia comisarilor de mediu, care au amendat nu mai puţin de 23 de primării din judeţul Gorj care nu respectau normele de colectare a deşeurilor. În multe localităţi mai există încă gropi de gunoi neconforme, deşi toate primăriile au contracte cu firme de salubrizare.

În urma controalelor efectuate la primăriile din judeţul Gorj, comisarii Gărzi de Mediu au descoperit că în 23 de localităţi există încă depozite de deşeuri necontrolate, iar contractele încheiate cu firmele de salubrizare nu acoperă întreaga comunitate. Valoarea amenzilor aplicate se ridică la 440.000 de lei. „Au fost sancţionate în cursul anului 2011 23 de administraţii publice locale pentru nerespectarea prevederilor privind regimul deşeurilor şi au mai fost date sancţiuni pe legea mediului”, spune Simona Cornea, comisar în cadrul Gărzii de Mediu Gorj. Conform normelor legislative, toate gropile de gunoi neconforme ,de pe raza judeţului Gorj, trebuiau închise, iar fiecare primărie a fost obligată să încheie contract cu firme de salubrizare specializate. La nivelul judeţului Gorj există cinci staţii de transfer, în Motru, Turceni, Novaci, Târgu Cărbuneşti şi Rovionari. „Dacă vorbim de depozite neconforme, acestea şi-au încetat activitatea, aflându-se în diferite stadii de realizare a măsurilor de închidere, iar dacă vorbim de depozite neconforme, acestea se mai depistează la comune, dar nu certificate, cum erau înainte de 2009. Aceste spaţii de depozitare, cum se numesc ele, au fost eliminate”, a mai menţionat Simona Cornea.

SANCŢIUNE

Cel mai mare depozit de deşeuri neconforme a fost descoperit la Jupâneşti, acolo unde cu ştiinţa primarului Petre Guşiţă tone de deşeuri fuseseră îngropate sub pământ. Neregulile au fost semnalate de unul dintre consilierii locali.

Vizualizări: 78

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: