Zeci de primării din Gorj au semnat contracte pentru efectuarea cadastrului

48 de unități administrativ teritoriale (UAT) din județul Gorj din totalul de 64 de UAT–uri eligibile au încheiat contracte de finanțare în cadrul celei de-a șaptea etape de finanțare lansată de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (A.N.C.P.I.) prin Programul național de cadastru și carte funciară.

Suma totală aferentă contractelor de finanțare este de 7.428.963 lei.Din cele 48 de primării care au încheiat contracte de finanțare, 24 dintre acestea, respectiv: Baia de Fier, Bengești-Ciocadia, Berlești, Bolboși, Crușeț, Dănciulești, Godinești, Lelești, Mușetești, Negomir, Peștișani, Polovragi, Prigoria, Roșia de Amaradia, Runcu, Săcelu, Săulești, Schela, Scoarța, Stejari, Stoina, Telești, Turburea și Vladimir, au semnat în termenul legal contracte de prestări servicii cu prestatori, suma totală aferentă contractelor de prestări servicii fiind de 3.086.941,61 lei, urmând a fi înscrise în evidențele de cadastru și carte funciară un număr estimat de 20000 imobile.

 Sunt încă în termenul legal de 60 de zile pentru încheierea contractelor de prestări servicii cu prestatorii – persoane juridice sau fizice autorizate de A.N.C.P.I./O.C.P.I., 16 unități administrativ-teritoriale, respectiv: Bălănești, Bălești, Borăscu, Bumbești-Jiu, Câlnic, Cătunele, Dănești, Drăgotești, Licurici, Novaci, Padeș, Slivilești, Târgu-Jiu, Tismana, Turcinești,Văgiulești.

În prezent, din totalul de 70 UAT - uri din județul Gorj, au fost cadastrate în integralitate trei comune (Bustuchin, Țânțăreni, Hurezani), fiind în derulare lucrări de înregistrare sistematică la nivelul întregului UAT în: Crasna, Logrești și Turceni. În alte 29 de unități administrativ-teritoriale au fost finalizate lucrări de înregistrare sistematică pe sectoare cadastrale, până în prezent prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară fiind înființate gratuit pentru cetățeni un număr de 82.832 cărți funciare.

Obiectivul principal al P.N.C.C.F. este înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din venituri proprii ale A.N.C.P.I. – peste patru miliarde de lei, dar și din fonduri externe obținute prin Programul Operațional Regional, în cuantum de peste 300 milioane de euro. De asemenea, în cadrul acestui proiect, o altă sursă de finanțare poate fi bugetul local al primăriilor, prin cofinanțare pentru sectoarele cadastrale din intravilan.

Mai multe informații referitoare la P.N.C.C.F. sunt disponibile pe pagina web a A.N.C.P.I., www.ancpi.ro.

Sursa: Comunica OCPI Gorj

Vizualizări: 3,134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: