Sancțiuni dure aplicate de inspectorii DSV Gorj

Inspectorii Direcției Sanitar Veterinare Gorj au efectuat în ultima perioadă o serie de controale la mai multe unități alimentare de pe raza județului, tocmai pentru a se asigura că sunt respectate normele de igienă. În urma verificărilor, angajații instituției au aplicat sancțiuni în cuantum de peste 61.000 de lei.

Cele mai mari amenzi au fost de 10.000 de lei, fiind încasate de un restaurant, magazine alimentare, dar și de către un procesator de carne. ”Am aplicat 2 amenzi de câte 10.000 lei la o carmangerie, respectiv o măcelărie, pentru identificarea unor abateri de la legislația privind întreținerea utilajelor tehnologice și agregate frigorifice neigienizate, suporți metalici ruginiți, zone din plafon cu exfolieri de vopsea, paviment cu zone degradate. De asemenea, tot 10.000 de lei este sancțiunea aplicată unui procesator de carne și produse din carne. De aceeași amendă a avut parte și un magazin alimentar. O ultimă amendă de zece mii de lei a fost aplicată la un alt magazin alimentar, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare precum navete cu pâine, baxuri cu apă și băuturi, cutii cu biscuiți etc. erau așezate direct pe paviment”, transmite DSV Gorj.

Trei amenzi de câte 2.400 lei au mai fost acordate unor medici de liberă practică împuterniciți, pentru efectuarea de tratamente la animale fără a preciza în evidențe durata tratamentului și perioada de așteptare.

Sancțiunile au curs și pentru o unitate mobilă de tip fast-food, o rulotă snack-bar, dar și pentru proprietari de exploatații non-profesionale.

Controalele au avut loc în localitățile: Baia de Fier, Bălești, Bâlteni, Bumbești-Jiu, Bustuchin, Căpreni, Câlnic, Crasna, Hurezani, Logrești, Motru, Mușetești, Novaci, Peștișani, Roșia de Amaradia, Rovinari, Runcu, Săcelu, Săulești, Schela, Slivilești, Stejari, Stănești, Târgu-Cărbunești, Târgu-Jiu, Tismana, Turburea, Turceni și Turcinești.  

Vizualizări: 927

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: