Zgăbaia crede că primarul Păsărin va fi demis prin referendum

Robert Zgăbaia, candidatul ARD pe colegiul 3 de deputaţi, a declarat ieri că rezultatul pe care-l va obţine la alegerile de duminică, 9 decembrie, va uimi mai multă lume. Mai mult, el crede că Scarlat Iriza, principalul său contracandidat, este acum sub 50% în sondaje, deşi a intrat aproape învingător în campanie. În plus, Zgăbaia l-a acuzat pe primarul din Bâlteni, Gheorghe Păsărin, de furt şi spune că în curând oamenii vor strânge semnături pentru demiterea sa.

Reporter: Cum decurge campania, au fost probleme pe colegiul 3?

Robert Zgăbaia: Un incident neplăcut l-am avut în comuna Bîlteni unde domnul primar Gheorghe Păsărin, într-un exces de zel, ca să demonstreze de ce este în stare USL, pot să spun că mi-au furat cele 3 bannere de pe raza localităţii. Ulterior au fost găsite doar două dintre ele, iar poliţia face cercetări în continuare. Sâmbătă a oprit maşina lângă mine şi mi-a spus: abia aştept să nu ieşi deputat să-ţi arăt eu cine sunt. Din păcate, domnul Păsărin se înşeală pentru a tot promis că va scoate 70 la sută în Bâlteni, dar acest scor va fi al ARD.

Rep.: Pe ce vă bazaţi când spuneţi că ARD va avea astfel de scoruri?

R.Z.: Am făcut campanie cu domnul Vlăduleanu, fostul primar, şi a fost primit foarte bine de toată lumea, toţi îl văd în continuare ca şi primar. Deja localnicii din Bîlteni au observat furtul de la alegeri al lui Gheorghe Păsărin, din cauza dumnealui sunt anchetate 12 persoane şi vor pregăti în următoarea perioadă un referendum pentru schimbarea actualului primar.

Rep.: Aveţi informaţii că se fac demersuri pentru demiterea primarului?

R.Z.: Nu cunosc bine situaţia, dar pot să vă spun că la cât de revoltată e lumea în comuna Bîlteni cred că se va întâmpla acest lucru. Oamenii îşi doresc să facă referendum să-l schimbe din funcţie.

Rep.: Aţi făcut sondaje, cum staţi?

R.Z.: În momentul de faţă sunt la 23-24 la sută. Contracandidatul meu de la USL a scăzut sub 50% şi vorbesc de rezultatele la 3 săptămâni. Dacă la două săptămâni era undeva la 52-53 %, în momentul de faţă a scăzut sub 50% şi vă spun dintr-un sondaj foarte sigur şi real.

Rep.: Aveţi cunoştinţă de înţelegeri între candidaţi pe acest colegiu?

R.Z.: Primele două săptămâni contracandidatul meu de la PP-DD, Bebe Tauru, nu a făcut deloc campanie, de vineri sau sâmbătă a început. Dacă nu a făcut până acum campanie, presa a avut dreptate şi înseamnă domnul Bebe Tauru a făcut blat cu domnul Iriza, dar la presiunea şefilor a început să facă campanie. La Turburea o să fie o mare surpriză, toată lumea este împotriva domnului primar Ion Bârcă. El a trădat şi oamenii îşi dau seama că a făcut asta din motive financiare.

Rep.: Scarlat Iriza are susţinerea lui Cosmin Popescu.

R.Z.: Domnul Cosmin Popescu nu va putea să transpună imaginea lui asupra domnului Iriza. Mai mult, localnicii ştiu că domnul Iriza nu va face pentru ei ce a făcut domnul Cosmin Popescu.  

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: