Ziua adevărului

PSD dă astăzi cel mai important test de după pierderea alegerilor prezidenţiale. Procurorii au cerut aviz de arestare pentru doi senatori de marcă ai partidului, Dan Şova şi Darius Vâlcov. Oricât au încercat să tragă de timp, sub presiunea opiniei publice, Senatul va discuta astăzi cele două cereri ale DNA. Asta la doar câteva zile de la adoptarea în Consiliul Naţional al PSD a aşa-zisului „amendament Ponta”, care introduce criterii de integritate extrem de severe în partid.

Semnalele legate de aceste voturi nu sunt deloc bune. Comisia juridică a dat aviz la limită pentru arestarea lui Şova, scor 6 la 5. Imediat PSD a făcut unele schimbări în componenţa comisiei, astfel că la Vâlcov scorul a fost 5-5, avizul fiind negativ. Votul decisiv se dă astăzi în plen. Conducerea PNL a impus vot la vedere senatorilor liberali şi a anunţat că filmează votul. Pesediştii nu au cedat somaţiei de a vota la vedere. Tensiunea este una maximă şi cel mai probabil PSD va face greşelile dinaintea alegerilor şi va respinge arestările.

Interesant este că senatorii jurişti nu au fost impresionaţi, în cazul Vâlcov, nici măcar de mica avere pe care acesta a ascuns-o într-un seif aflat în casa unor amici. Trei kilograme de aur, peste un milion de lei, zeci de mii de dolari şi câteva tablouri de valoare. Oare câte seifuri o avea fostul ministru de Finanţe?

Dacă în cazul Vâlcov procurorii DNA au făcut deja două cereri de arestare, în dosarul Şova sunt încă semne de întrebare. De ce se cere doar arestarea lui Şova, acuzat de complicitate la abuz în serviciu, nu şi a celor acuzaţi de respectivul abuz? Pentru că unul dintre ei este Ciurel, managerul privat al CE Oltenia? Pentru că CEO are contracte babane cu notariatul soţiei numărului 3 din DNA central? Pentru că procurorii au încă teama de a se apropia prea mult de Ponta? DNA ar trebui să dea nişte răspunsuri, pentru că o credibilitate câştigată cu mult efort se poate risipi rapid.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: