Ziua curăţeniei generale în Gorj

Sâmbătă, 28 septembrie, se va desfăşura Ziua de Curăţenie Naţională din cadrul proiectului Let's do it, România!. În judeţul Gorj se estimează participarea a peste 12.000 de voluntari!
Primele informaţii colectate din judeţ ne indică un număr de peste 12.000 de voluntari  ce se vor mobiliza pentru Ziua de Curăţenie Naţională, majoritatea fiind tineri, elevi ai instituţiilor de învăţământ preuniversitar din Gorj.
69 de primării din Judeţul Gorj au răspuns pozitiv apelului lansat de organizatori, acestea fiind responsabile de implementarea proiectului la nivelul localităţilor pe care le administrează. Singura localitate de pe teritoriul judeţului care nu a dorit să se implice este Comuna Schela.
Ca în fiecare an, Penitenciarul Târgu Jiu participă la acţiunea de ecologizare prin implicarea deţinuţilor în curăţarea unor zone de pe teritoriul Municipiului Târgu Jiu.
În Municipiul Târgu Jiu vor exista pentru Ziua de Curăţenie două puncte de înregistrare, din care se va pleca spre zonele ce vor fi ecologizate.
Acestea sunt: în faţă la Vel Pitar(pentru zona Căpitan Buzatu) şi în faţă la Grimex (pentru zonele Narciselor şi Macului). Cei care doresc să participle la acţiune sunt aşteptaţi la unul din aceste puncte de înregistrare sâmbătă la ora 10:00, echipaţi cu mănuşi şi saci menajeri.
Materialele necesare proiectului sunt asigurate de organizatori, de primăriile ce vor desfăşura acţiunea de curăţenie precum şi diverse instituţii publice şi parteneri privaţi.
În cadrul ediţiei anterioare Let's do it Romania, Gorjul a fost judeţul cu cea mai mare rată de implicare a comunităţii locale, numărul de voluntari mobilizaţi fiind de 13.000 de persoane.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: