Ţigăncile internate în spital refuză să poarte pijamale

Elena Popescu, şefa secţiei de Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean a declarat că mămicile de etnie romă sunt cele care dau mari bătăi de cap personalului medical. Această refuză să poarte pantaloni de pijamale pe motiv că nu pot apărea aşa în faşa soţilor.

Elena Popescu, şefa secţiei Pediatrie, a declarat că în acest moment secţia este aglomerată, numărul copiilor bolnavi fiind destul de mare. Peste 50 de copii cu probleme sunt internaţi, în condiţiile în care secţia este dotată cu 68 de paturi, majoritatea dintre micuţi suferind de boli specifice vârstei sau anotimpului dar şi de alte afecţiuni. „Afecţiunile predominante sunt de poli respiratori, laringite, pneumonii interstiţiale, majoritatea sunt afecţiuni virale care pot fi tratate şi acasă la noi rămânând doar cazurile mai avansate. Cu toate acestea avem şi copii care suferă de boli digestive, infecţii digestive, boli care sunt mai mult caracteristice pentru sezonul cald, am rămas surprinşi”, a declarat Elena Popescu, şefa secţiei de pediatrie.

Popescu s-a plâns în mod special de mămicile de tenie romă care refuză să poarte pijamale pentru că nu le permite tradiţia.

„Ele nu înţeleg că trebuie să fie îmbrăcate în pijamale de spital pe durata internării copilului motivând de cele mai multe ori că este împotriva tradiţiei lor să poarte pantaloni în faţa soţului şi noi încercăm să le explicăm că ăsta e regulamentul dar nu înţeleg”, a declarat Elena Popescu.

Elena Popescu a fost numită în funcţia de şefă a secţiei de pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă pentru şase luni încă de la moartea doctorului Dumitru Butulescu, fostul şef al secţiei. Aceasta nu ştie însă dacă se va prezenta la concurs pentru ocuparea acestei funcţii chiar dacă îşi doreşte acest lucru. „Nu ştiu încă dacă o să mă prezint la concurs, îmi doresc funcţia dar să văd cum mai stau lucrurile până atunci, să văd eventualele numiri care vor mai fi, mai multe”, a declarat Elena Popescu.

Vizualizări: 126

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: