Ţicleni: Clădire modernizată pentru înfiinţarea de cabinete medicale

Specialiştii în domeniul sănătăţii de la Ţicleni vor avea din acest an un loc în care să-şi poată desfăşura activitatea. Autorităţile locale au investit în modernizarea unei clădiri care devenise o ruină şi care va fi pusă la dispoziţia medicilor pentru a înfiinţa acolo cabinete medicale pe diverse specialităţi. Spaţiile vor fi concesionate de îndată ce lucrările de modernizare vor fi încheiate.

Clădirea, aflată în apropierea Casei de Cultură, era în paragină, iar administraţia locală a alocat sumele necesare cât să fie reabilitată pentru a-i da o destinaţie. Autorităţile vor să înfiinţeze acolo un fel de ambulatoriu în care medicii de diverse specialităţi să-şi desfăşoare activitatea. Spaţiile urmează să fie concesionate. „Într-o lună sper să dau drumul la spaţiile medicale care vor fi pentru fizioterapie, chimioterapie şi un laborator de analize. Vor fi scoase la licitaţie, investitorii care vor veni, bineînţeles prin Casa de Asigurări, vor beneficia de acestea fără bani, pentru ca vârstnicii care au probleme care vor veni la o consultaţie, la o procedură, să nu plătească din buzunar. Va fi un fel de ambulatoriu de specialitate, exact ca la o policlinică. Cine va câştiga va veni cu aparatură, cu mobilier, cu tot ce trebuie pentru nişte spaţii medicale care să fie benefice pentru localitatea noastră”, a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Autorităţile locale din Ţicleni au spus că este posibil să funcţioneze acolo şi un ecograf. Clădirea este în curs de reabilitare, iar în circa o lună lucrările vor fi încheiate. La Ţicleni funcţionează şi un centru de permanenţă, dotat cu ambulanţă, de aproape doi ani.

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: