Pandurii Târgu Jiu – SF Gică Popescu Craiova 3-1

În faţa a peste 500 de spectatori, mai mulţi decât au avut la toate meciurile de acasă până acum, Juniorii B ai clubului Pandurii, pregătiţi de Eugen Pădureanu, au reuşit o victorie istorică pentru ei, prima în faţa celor de la Şcoala de Fotbsal Gică Popescu. Anii trecuţi când ajungeau la turneul de zonă gorjenii nu puteau trece de oltenii din Craiova, acum fiind dispuşi să îşi ia revanşa pentru anii de aşteptare. Juniorii de la Pandurii au şanse mari de a se califica în finala Campionatului Naţional de juniori, vineri fiind programat meciul retur al semifinalei. 
Juniorii lui Eugen Pădureanu s-au impus ieri cu scorul de 3-1, la pauză 1-0, în turul semifinalei Campionatului Naţional de juniori B de la Târgu Jiu. Golurile echipei gazdă au fost înscrise de Brandibur, Lingurici şi Constantin Ionuţ, pentru cei de la Şcoala de Fotbal Gică Popescu golul fiind înscris de Marius Cotar. 

Craiovenii cred că au şanse la finală 

Jocul a fost echilibrat în prima sa parte în care Pandurii au reuşit să deschidă scorul iar cei de la Gică Popescu au rămas cu un om mai puţin pe teren. După pauză însă cei de la Craiova au reuşit egalarea dar Pandurii au revenit şi au mai înscris de două ori ratând multe alte ocazii de a marca. Antrenorul celor de la Gică Popescu, Alin Dobrotescu, a declarat după meci că un rezultat de egalitate era echitabil după valoarea echipelor, dar elevii săi au ratat foarte multe ocazii: „Cred că un rezultat de egalitate era echitabil la acest joc. Am avut două ocazii clare de gol dar n-am reuşit să fructificăm niciuna din ocaziile create iar Pandurii au reuşit să speculeze şi să înscrie. Tot la finalul primei reprize am luat şi al doilea galben prin Firoiu şi aşa am ajuns ca toată repriza a doua să o jucăm cu un om în minus. Dar pe fondul acestui joc cred că am început repriza a doua foarte bine, am dominat şi chiar am egalat şi aveam ocazii de a mai înscrie. Pe o greşeală în apărare am primit al doilea gol dar aşa e fotbalul, nu te iartă când te joci cu ocaziile.” Antrenorul craiovenilor crede că echipa sa păstrează şanse pentru a merge în finală: „Şanse aveam şi noi pentru finală dar Pandurii au prima şansă însă nu este totul clar, soarta calificării nu este jucată. Cum au dat ei azi trei goluri aşa putem şi noi să dăm două, cred că putem remedia acest handicap.” Urmărind şi la turneul de zonă juniorii din ţară, acesta a apreciat că sunt juniori buni în ţară şi printre ei sunt şi viitori jucători de bază ai echipelor din liga I. 

Pădureanu: „Sunt jucători de viitor printre juniorii de la Pandurii”

Antrenorul celor de la Pandurii Târgu Jiu, Eugen Pădureanu, consideră că jocul a fost dificil pentru echipa sa pentru că Gică Popescu e o şcoală de fotbal cu Tradiţie care face selecţie în toată ţara: „Am avut un meci foarte greu pentru că se ştie că Gică Popescu e o şcoală renumită care are selecţie din toată ţara. Băieţii au început foarte bine meciul şi am şi înscris după care am avut unele scăpări în apărare dar spre neşansa noastră au înscris oaspeţii dar am revenit în joc prin înscrierea celor două goluri de către doi jucători buni care au înscris şi la turneul de zonă. Am avut trei ocazii clare de a marca dar am avut şi puţină şansă. Consider că nu am avut cel mai bun joc astăzi pentru că am avut jocuri extraordinar de bune tot campionatul şi la zonă dar cred că acum vom reuşi mai mult la meciul care urmează vineri la Craiova. Sper că se vor concentra mai bine acolo. Noi avem un pas înaintea celor de la Craiova dar rămâne să ne mobilizăm mai bine pentru că ne aşteaptă un meci extraordinar de greu la Gică Popescu.” În ceea ce priveşte şansele acestora de a ajunge la echipa mare, Pădureanu este rezervat şi spune că acest lucru depinde de multe alte aspecte: „Este greu să ne pronunţăm acum dacă ei vor fi jucătorii de mâine ai pandurilor. E posibil să fie dar acest lucru e şi funcţie de obiectivele clubului. Dacă vor juca decid domnii antrenori de la echipa mare, e foarte greu să joace şi noi suntem conştienţi de acest lucru pentru că un junior nu poate juca atâta timp cât sunt obiective grele de îndeplinit. Ori eşti în faţă şi vrei mai mult şi nu poţi obţine cu juniorii ori eşti la retrogradare şi nu poţi risca să joci cu juniori. Noi înţelegem acest lucru dar trebuie să recunoaştem că sunt jucători de viitor la toate grupele de juniori de la Pandurii. Toţi antrenorii de aici au dus o muncă colectivă şi se văd rezultatele.”
„A fost un meci greu după părerea mea dar am reuşit să ne mobilizăm bine dar cred că şi cu şansa care a fost de partea noastră am câştigat. O să mergem acum la Craiova şi o să dăm tot ce avem mai bun. Sper să câştigăm şi acolo şi să mergem în finală pentru că acesta este visul nostru.Şi de acolo să ieşim campioni. La Craiova vom face tot posibilul pentru a marca dar şi să nu luăm gol. A fost puţin dificil terenul dar ne-am simţit bine pe terenul mare. Dacă se poate pe viitor mi-aş dori să joc la echipa mare a Pandurilor.”
Alexandru Mădălin Petrache – căpitan de echipă:
 „Suntem foarte fericiţi că am reuşit să câştigăm acasă. Normal că ne dorim să ajungem în finală şi să fim campioni naţionali şi o să muncim mai mult la meciul viitor pentru că vrem să arătăm tuturor că la Târgu Jiu sunt juniori foarte buni care doresc să atingă performanţa. Este bine că am avut şi noi spectatori aici şi acum mergem la Craiova să câştigăm. Nu avem timp să ne bucurăm prea mult pentru că trebuie să ne pregătim şi să mergem la Craiova să câştigăm pentru a ajunge în marea finală. Eu unul mi-aş dori să ajung la echipa mare şi dacă se poate şi la echipa naţională pentru că acesta e visul oricărui fotbalist. Raskovic este idolul meu la echipa mare dar fiecare jucător are rolul lui acolo şi dacă joacă acolo înseamnă că merită.”
Albert Voinea – jucător juniori Pandurii Târgu Jiu 



Vizualizări: 141

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: