„Cardoso nu este de vânzare, mai ales pentru Dinamo!”

Brazilianul Alexandre Cardoso este de departe cel mai dorit jucător al echipei Pandurii. Deşi retrogradată, Pandurii mai prezintă interes pentru echipele de top din primul eşalon, doar în privinţa unor jucători. Cotat la peste un milion de euro în eventualitatea unui transfer, fundaşul pandurilor este disputat în aceste zile, cel puţin la nivel declarativ, de Steaua şi Dinamo. Cardoso se află acum în Brazilia, în vacanţă, el urmând să revină la Târgu Jiu în jurul datei de 15 iunie.

Cu o zi înaintea plecării spre Brazilia, Cardoso a purtat o serie de discuţii cu preşedintele Marin Condescu, ajungând la un acord în ceea ce priveşte prelungirea contractului său cu Pandurii. Pentru că mai avea doar o jumătate de an de contract cu echipa din Târgu Jiu, conducerea a luat o decizie înţeleaptă de a prelungi contractul fundaşului, în eventualitatea unor oferte care ar sosi pe adresa jucătorului.

Cardoso, în echipa sezonului recent încheiat

Având evoluţii constant bune ca fundaş stânga, Cardoso a fost remarcat deseori în ediţia de campionat recent încheiată. Notele bune primite de-a lungul meciurilor jucate, el lipsind de pe teren doar cinci etape în sezonul 2009-2010, l-au făcut să fie prezent la  final de an competiţional în cea mai bună echipă a sezonului. Conform Pro Sport, echipa sezonului ar arăta astfel: Arlauskis - Dănănae, Piccolo, Galamaz, Cardoso - Torje, G. Mureşan, N'Doye, Hora - Ioniţă, Wesley, fiind luate în calcul evoluţiile acestor jucători pe parcursul întregului sezon, respectiv minute jucate şi randament pe postul respectiv. Faptul că brazilianul se află într-o companie selectă în această echipă îl face şi mai interesant pentru granzii Ligii I care se întrec în declaraţii referitoare la transferul său.

Dinamo l-ar vrea gratis, Condescu: „Nu-i de vânzare!”

Clubul Dinamo deja se laudă că a ajuns la un acord cu jucătorul, deşi Cardoso a negat acest lucru înaintea plecării. „Dinamo a ajuns la o înţelegere cu Cardoso, însă acum trebuie ca bucureştenii să cadă la învoială şi cu Pandurii în privinţa sumei de transfer. "Câinii" îl monitorizează de multă vreme pe fundaşul stânga de 25 de ani, iar acum i-au oferit 10.000 de euro pe lună în primul an de contract”, a scris cotidianul gazeta Sporturilor în acest week-end fără a cita însă o sursă oficială din partea clubului din Ştefan cel Mare adăugând că transferul lui Cardoso s-ar face în contul unei datorii a clubului gorjean către Dinamo. Ştirea pare destul de greu de crezut, având în vedere şi faptul că oficialii de la Pandurii au afirmat de nenumărate ori că nu mai au datorii la Dinamo. Mai mult, preşedintele Condescu spune că în nici un caz Cardoso nu va ajunge la Dinamo nefiind de vânzare pentru clubul din Ştefan cel Mare: „Nu avem nici o ofertă de la Dinamo pentru Cardoso. Nici nu este de vânzare, mai ales pentru Dinamo! Cu ei nu mai fac afaceri nici pentru două milioane de euro”.

Este pe lista lui Piţurcă

Steaua îşi arată indirect interesul faţă de un eventual transfer al lui Cardoso, finanţatorul Gigi Becali, precizând că ar fi dispus să-l transfere dacă va fi dorit de Victor Piţurcă, în cazul în care acesta va fi numit antrenor la Steaua. „Piţurcă mi-a spus că vrea dublaj pe toate posturile. Asta înseamnă că trebuie să aduc doi fundaşi centrali, doi laterali, un mijlocaş central, un mijlocaş stânga şi un vârf în stilul lui Kapetanos. Mă interesează Galamaz, Apostol şi Bilaşco, de la Unirea Urziceni, dar şi Cardoso, de la Pandurii, şi Pârvulescu, de la Gaz Metan Mediaş”.

Dorit şi disputat de echipele de top din ţară, Cardoso a spus la plecarea din ţară că nu ar fi dispus să părăsească Pandurii deşi evoluţia în Liga a II-a nu are cum să-l încânte.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: