„NT”-ul din Rânca reînvie înainte de Paşti

Hotelul omului de afaceri Nicolae Turbatu, distrus în urmă cu câteva săptămâni într-un incendiu violent, reintră de azi pe piaţa turistică din Rânca, după ce a fost renovat complet.

„NT”-ul a cărui mansardă a fost distrusă complet în incendiul respectiv a fost afectat şi în interior, patronul hotelului recunoscând că a trebuit să reia investiţia aproape de la zero, structura clădirii fiind singura care nu a fost afectată. În rest, acolo unde nu au distrus flăcările a creat pagube apa folosită de echipajele de pompieri pentru stingerea incendiului.

Patronul hotelului a trebuit să suporte toate cheltuielile pentru reabilitarea clădirii, acesta având poliţă de asigurare valabilă până la sfârşitul anului trecut. Pe 2012 nu apucase să semneze contractul, iar acum a fost bun de plată, surse din anturajul său vorbind despre costuri de circa 200.000 de euro pentru ca hotelul să redevină ce a fost înainte de incendiu. De azi, Nicolae Turbatu îşi primeşte clienţii ca şi cum nu s-ar fi întâmplat nimic. „Nici nu concepeam să le spun clienţilor care contractaseră cazarea la noi că nu putem să îi primim pentru că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Am adus aproape 50 de muncitori aici, care au lucrat fără întrerupere în ultimele săptămâni pentru ca totul să redevină ce a fost. De acum încolo revenim pe piaţă şi aşteptăm cu drag pe oricine se decide să ne treacă pragul”, spune Turbatu, care azi face primele cazări. Hotelul are în această perioadă chiar şi oferte pentru cei dispuşi să vină la Rânca de Paşti, trei zile de cazare pentru o familie costând 600 de lei, cu mic dejun inclus şi masa festivă plus formaţie, un copil sub opt ani având gratuitate. În plus, cele trei zile devin patru, cea de-a patra fiind din partea casei, oferta fiind valabilă şi la alte unităţi de cazare din Rânca, hotelierii sperând ca de Paşti să aibă încasări similare cu cele de la Crăciun.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: