„Piticul” aduce victoria în ultimul test

Pandurii au disputat ultimul amical din stagiul din Antalya în condiţii vitrege. Ploaia şi vântul puternic şi-au făcut simţită prezenţa din plin în testul câştigat cu 1 la 0 cu azerii de la Baku.

Pandurii – FK Baku              1-0

Pandurii: Mingote (Horvat, min. 46’) – Tătaru, Viera (Popete 63’), Cardoso (Avramescu 63’), Vlad (Neagu 63’) – Voiculeţ (William 63’), Nistor, Cristea (Bucur 63’) – Lemnaru (Grigoraş 46’, Matulevicius 70’), Matulevicius (Dumitru 46’), Batin (Unguru 63’).

                     

Sub privirile fostului superstar al naţionalei României, Gică Hagi, prezent în Antalya cu echipa sa, Viitorul Constanţa, pandurii au câştigat contra azerilor de la Baku. Gorjenii se întorc mâine dimineaţă în România.

Duel cu un fost pandur

Vremea capricioasă şi-a făcut simţită prezenţa şi în Antalya. Ultimul meci al pandurilor din stagiul turcesc a fost aproape de a nu se mai disputa din cauza ploii şi vântului puternic. Contra azerilor de la FK Baku, elevii lui Grigoraş au avut surpriza de a se întâlni cu un fost coleg, Bogdan Apostu. Acesta s-a despărţit în vară de gorjeni, a evoluat un tur la Petrolul iar din această iarnă joacă pentru azeri. Apostu a fost coleg în atac cu fosta mare vedetă de la Euro 2004, letonul Maris Verpakovskis, un jucător cu 90 de selecţii şi 28 de goluri în naţională. Pandurii şi azerii şi-au împărţit ocaziile în prima parte a meciului. Mingote a jucat în primul său meci în Antalya după accidentarea suferită şi odată cu el au revenit şi Cardoso şi Voiculeţ. Primele ocazii le-au aparţinut lui Viera şi Matulevicius. Şutul ivorianului a fost parat de portar în timp ce lituanianul a avit 2 lovituri de cap ratate. Pandurii au mai ratat o ocazie uriaşă prin Batin în tiup ce azerii au avut un gol anulat aiurea pe motiv de ofsaid, la lobul lui Carvalho. Mingote s-a făcut şi el remarcat la bomba expediată de Mamadov cu 6 minute înainte de pauză.

Glume şi nu prea cu Grigoraş

Grigoraş a stat în permanenţă cu gura pe elevii săi iar câteva din replici au fost spumoase. „Vlade, parcă ai mâncat numai urzici azi. Hai dă-ţi două palme şi revino-ţi că altfel te scot”, i-a strigat antrenorul lui Vlad, care greşise câteva pase. „Unde-i capul ăla al tău, jucăm fără cap-”, i-a strigat şi lui Batin. Grigoraş s-a întreţinut la pauză cu Hagi chiar la marginea terenului. Grig a reuşit să-l binedispună pe fostul mare star, acesta plecând cu un zâmbet larg pe buze după conversaţia purtată cu antrenorul pandurilor. Grigoraş s-a enervat însă în repriza a doua, tocmai pe fiul său, Alex. Acesta se tot lua la harţă cu un jucător al azerilor iar tatăl său l-a taxat imediat. „Ieşi afară! Du-te acasă dacă nu te poţi controla!”, s-a răstit Grig la fiul său pe care l-a şi scos imediat de pe teren. Nervos la culme după ce azerul îi spărsese buza, Grigoraş junior s-a răzbunat pe o pancartă de pe marginea terenului pe care a lovit-o cu furie. „Nistore, pe tine te scot şi te ard!”, i-a strigat antrenorul imediat şi mijlocaşului după o gafă a acestuia. Grigoraş a testat un jucător nou în partea a doua dar nu a fost impresionat deloc. „William mai poţi- Aşa fotbalist nu-i, dar mi-e teamă să nu păţească ceva”, a glumit Grigoraş cu secunzii după ce a văzut că brazilianul obosise. Grigoraş le-a transmis repede noile instrucţiuni şi elevilor săi. „Nu i-o mai daţi lu ăsta că-i pericol!” Antrenorul şi-a încheiat recitalul cu o replică servită marcatorului golului victorios, Roberto Dumitru. „Piticule, pentru asta ai 3 farfurii de mâncare!”

Mezinul a dat lovitura

La fel ca în precedentele teste, Grigoraş a schimbat liniile în partea a doua. Nistor a ratat o ocazie bună iar azerii au irosit cea mai mare şansă în minutul 66. Portarul Horvat i-a salvat însă pe gorjeni, intervenind perfect la şutul lui Horvath al azerilor după cursa de senzaţie a lui Carvalho. Tot Horvat a mai intervenit o dată providenţial în timp ce Bucur a ratat o ocazie uriaşă la cealaltă poartă. Horvat şi-a confirmat statutul de omul meciului când le-a refuzat victoria azerilor şi la ocazia din minutul 85. Gorjenii au dat lovitura în minutul 88 prin reuşita mezinului Roberto Dumitru care a profitat de o greşeală în apărarea azerilor. Pandurii revin mâine dimineaţă în ţară cu un bilanţ de 2 victorii şi 2 eşecuri în cele 4 teste din Antalya.

„Sunt la curent cu ce e în ţară. Sper să putem decola de aici şi să nu avem probleme. Dacă nu, ne vom prelungi şederea, nu avem ce face.”       

Petre Grigoraş, antrenor Pandurii

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: