1 mai, termenul limită de depunere a candidaturilor

Primarii şi consilierii locali trebuie să se grăbească dacă mai vor încă un mandat la alegerile din vară. Termenul limită de depunere a candidaturilor la birourile de circumscripţii este 1 Mai.

Reprezentanţii Instituţiei Prefectului Gorj au declarat că imediat după depunerea candidaturilor urmează perioada contestaţiilor. “Până pe 1 Mai se depun candidaturile la birourile de circumscripţie, 1 fiind ultima zi în care se depun candidaturile. Urmează perioada de contestaţii şi ulterior constituirea birourilor electorale de circumscripţie care se completează cu membrii partidelor politice”, a declarat Marcel Romanescu, subprefectul de Gorj. Completarea se va face, pe lângă preşedinte şi locţiitor, cu încă cinci reprezentanţi la birourile electorale ale comunelor, şapte reprezentanţi la oraşe şi municipii şi încă 13 reprezentanţi la circumscripţia judeţeană. “Pentru circumscripţii îşi deleagă reprezentanţi partidele parlamentare după care toate formaţiunile politice neparlamentare care au candidaţi în judeţul respectiv”, a menţionat subprefectul Romanescu.

Cert este că Biroul Electoral Central (BEC) a decis ca în judeţele unde PSD, PNL şi PC au candidaţi unici pentru funcţiile de preşedinte de Consiliu Judeţean, primar sau liste unice pentru consilieri judeţeni sau consilieri locali, toate cele trei partide să fie reprezentante de o singură persoană din partea USL atât în circumscripţiile judeţene şi locale dar şi în secţiile de votare.

Vizualizări: 148

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: