10 ani degeaba, cu Ponta deputat de Târgu Jiu. 28 noiembrie 2004 – 28 noiembrie 2014

În urmă cu exact 10 ani, Ponta era ales deputat de Târgu Jiu. O trambulină ideală și onorantă pentru tânărul om politic de atunci, să reprezinte în Parlament, la 32 de ani, orașul lui Brâncuși și un județ renumit, în acea vreme, pentru sistemul mafiot instaurat de Nicolae Mischie.

Astăzi, la 10 ani distanță, Ponta este pe tobogan și ca om politic, și ca om de stat. Ce alt restart mai bun și-ar putea da el, în aceste momente de totală degringoladă personală, dacă nu o petrecere populară, azi, la Târgu Jiu, în mijlocul ”gorjenilor lui” care-l adoră și abia-l așteaptă să-l ovaționeze, să-l poarte pe brațe și să-și exprime recunoștința pentru paradisul răsturnat în care trăiesc?

În Gorj sunt foarte mulți bani negri. Cu o parte dintre ei se tipăresc zilnic cele mai multe titluri de presă scrisă din România. Astăzi, niciunul dintre aceste ziare nu amintește de această ”sărbătoare” cât se poate de macabră.

În cei 10 ani împliniți azi de la instalarea lui Ponta ca deputat de Târgu Jiu, acest ”faraon”, acest ”monumental” și acest ”astru” (cum bine îl numea Florin Negruțiu, de la ”Gândul”), a intrat de doar câteva ori în propriul cabinet parlamentar, și asta numai în campaniile electorale, când trecea prin zonă să-și reînnoiască mandatul, așa cum vin ”stranierii” să-și schimbe actele. Dacă gorjenii ce muncesc ”afară” vin cu bani, Ponta a venit, de regulă, să ia. Este cel puțin umilitoare și descalificantă pentru el constatarea că Elena Udrea, așa cum e ea, a alocat ca ministru mai mulți bani pentru Gorj, decât Ponta ca premier. Din punct de vedere tactic, probabil că Ponta lasă Gorjul să se târască, tocmai pentru a se putea închina mai bine la ”Astru”…

Continuarea pe www.gorjnews.ro

http://www.gorjnews.ro/slider/10-ani-degeaba-cu-ponta-deputat-de-targu-jiu-28-noiembrie-2004-28-noiembrie-2014.html

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: