100 de camere video pentru supravegherea elevilor din 9 şcoli

Nouă unităţi de învăţământ din Târgu Jiu sunt monitorizate permanent prin 100 de camere video. Obiectivele au fost recepţionate în prezenţa organelor de poliţie care au verificat sistemele de securizare. Deşi principalul scop al amplasării camerelor a fost acela de a preveni infracţionalitatea, reprezentanţii municipalităţii spun că instituţiile au fost selectate şi în funcţie de riscul de vandalizare.

Elevii şi preşcolarii târgujieni din 9 unităţi de învăţământ sunt supravegheaţi zilnic cu 100 de camere video. Acestea au fost puse în funcţiune la: Grupul Şcolar Bârseşti; Şcoala Generală Bârseşti; Colegiul Comercial “Virgil Madgearu”; Şcoala Generală “Voievod Litovoi”; Grupul Şcolar Transporturi Auto “Traian Vuia”; Şcoala Primară şi Grădiniţa Drăgoieni; Şcoala Primară şi Grădiniţa Ursaţi, precum şi Şcoala Primară şi Grădiniţa Preajba, ultimele  obiective având aceeaşi locaţie.

Primăria Târgu Jiu a achiziţionat sistemele de supraveghere şi alarmare, cu fonduri nerambursabile, prin intermediul proiectului “Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei în şcoli”. Valoarea proiectului este de 462.030,40 lei (inclusiv TVA), iar contribuţia municipalităţii este de 7.452, 10 lei reprezentând 2% din valoarea proiectului. Reprezentanţii autorităţilor locale spun că scopul investiţiei este de a preveni infracţionalitatea şi devastarea unităţilor de învăţământ. “Am ales unităţile de învăţământ cu un risc mai mare de a fi vandalizate. Sperăm ca în acest fel să prevenim atât devastarea clădirilor cât şi infracţionalitatea”, a declarat Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu. Camerele de supraveghere au fost amplasate pe holurile unităţilor de învăţământ, în curtea acestora şi în apropierea sălilor de sport, a internatelor sau cantinelor.

RECEPŢIE

Toate sistemele video au fost recepţionate şi puse deja în funcţiune. De montarea lor s-a ocupat o firmă din Timişoara. “La cele nouă unităţi de învăţământ am amplasat 100 de camere de supraveghere şi 120 de senzori de mişcare. Sistemele sunt importate din Canada, iar toate camerele sunt conectate la centrala de alarmă”, a declarat Ionuţ Gaiţă, administratorul firmei din Timişoara.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: