14 miliarde chirie pentru terenul de sub Muzeul Curtişoara

Gorjeanul care a revendicat o parte din terenul pe care sunt amplasate casele  Muzeu de la Curtişoara bagă la cheltuieli  Consiliul Judeţean (CJ) Gorj. Acesta cere autorităţilor judeţene 14 miliarde de lei vechi drept chirie pentru cele 10 case muzeu amplasate pe terenul lui. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, susţine că nu va plăti niciun leu şi mai mult va încerca să treacă din nou terenul în proprietatea statului.

Ştefan Bortnowski este proprietarul unei suprafeţe din incinta Muzeului Arhitecturii Populare de la Curtişoara. El a intrat în urmă cu trei ani în posesia terenului. Zece case muzeu sunt amplasate pe suprafaţa respectivă.

Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, urma ca cele 10 case muzeu să fie mutate pe un alt amplasament, având promisiunea noului proprietar că nu va fi schimbată destinaţia terenului şi nu are niciun fel de pretenţii până când nu se va face mutarea. La trei ani de când a intrat în posesia terenului omul cere chirie şi este vorba de miliarde bune. „A revendicat acea suprafaţă, a intrat în posesie, a rămas ca obiectivele de patrimoniu să rămână, Cula care a fost a proprietarului şi a revendicat-o şi mai sunt nişte case muzeu din diferite zone ale judeţului. Acum ne-am trezit cu intenţia de a solicita în baza unei Hotărâri de Guvern, care din punctual meu de vedere nu-şi avea scopul, să-i dăm terenul în proprietate. Nu e normal, ai obiective acolo şi după aceea să-ţi ceară chirie, din moment ce nu ai ajuns la o înţelegere să menţii obiectivele acolo. Cere chirie, o chirie destul de mare 14 miliarde de lei vechi pe trei ani”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

„Nu plătesc un leu”

Ion Călinoiu a declarat că nu va plăti niciun leu, va încerca să rezolve problema printr-o Hotărâre de Guvern. „Sunt trei proiecte de strămutare a acestor case, dar eu nu cred că trebuie să cheltuim banii cu strămutarea lor, ci trebuie să iniţiem o Hotărâre de Guvern prin care terenul să devină de utilitate publică şi aşa vom face, nu-i vom da niciun leu“, a declarat Ion Călinoiu.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: