14 zile în carantină pentru fotbalişti înainte de cantonamente

MTS a transmis un anunţ oficial cu privire la revenirea fotbaliştilor la pregătire. Aceştia vor trebui să stea 14 zile în izolare totală, în regimul aplicat acum pentru carantină, iar acest lucru este valabil pentru toţi fotbaliștii din Liga 1 acolo unde evoluează şi foarte mulţi jucători străini.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a oferit, într-o conferință de presă, detalii despre condițiile necesare pentru ca sportivii să poată reveni la antrenamente.  După pauza impusă de pandemia de coronavirus, cluburile vor trebui să implementeze măsuri interne de protecție, reglementate de către Guvernul României. „După 15 mai, activitatea sportivă va începe gradual, așa cum a anunțat președintele Klaus Iohannis. Propunerea noastră conține o serie de măsuri generale, foarte ușor de înțeles. E vorba de distanțarea între persoane și despre norme de igienă. Suntem în faza întâi a unui traseu de lungă durată. La final, sporturile vor reveni la normal, dar epidemia e o realitate și trebuie să ținem cont de evoluția ei. Nu vom vorbi despre reluarea competițiilor, ci despre faza de pregătire. Pentru moment, bazele și sălile sportive nu se vor redeschide. Sportivii vor sta într-un regim închis și-și vor desfășura activitatea controlat. Cluburile trebuie să dispună de o bază proprie, cu spații de cazare, bucătărie, spații medicale, terenuri de antrenament, săli de forță sau alte utilități. Baza sportivă are nevoie de personal administrativ și de suport care să fie utilizat prin rotație, în ture de 14 zile. În interiorul bazelor, vor exista măsuri și reguli clare pentru sălile de antrenament, vestiare, spălătorie și zonele medicale. Trebuie să existe și spații pentru persoanele suspecte de COVID-19”, a declarat Ionuț Stroe. Totodată, ministrul Sportului a mai informat că reluarea antrenamentelor se va face treptat, pentru a preveni infectarea sportivilor și participanților la activitatea fizică. Astfel, cluburile vor avea de implementat patru etape: pregătirea preliminară,  sesiuni individuale de antrenament, sesiuni de antrenament în grupe mici iar ultima va fi sesiunea de antrenament colectiv.

Astfel, pentru ca sportivii să-și reia activitatea vor trebui să stea în izolare totală pe o perioadă de 14 zile, după care vor fi testați pentru COVID-19. În această perioadă nu se vor putea pregăti decât individual sau în gruprui mici de trei persoane.

Vizualizări: 561

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: