145 de permise reținute într-o săptămână

Polițiștii rutieri din Gorj au aplicat în perioada 25 – 31 mai peste 900 de sancţiuni contravenţionale pentru abateri la regimul rutier, din care 460 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

"136 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru indisciplina în trafic a pietonilor și bicicliștilor, 22 pentru depășire neregulamentară, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce 145 de permise de conducere, din care 96 pentru nerespectarea regimului legal de viteză", transmite IPJ Gorj. În cadrul activităților au fost retrase 18 certificate de înmatriculare.

Un bărbat de 39 de ani, din comuna Bâlteni, a fost înregistrat luni cu aparatul radar în timp ce conducea cu o viteză de 149 km/h, pe DN 66 Moi, unde limita maximă de viteză este de 50 km/h.

Polițiștii i-au reținut acestuia permisul de conducere, având dreptul de a conduce suspendat pe o perioadă de trei luni și i-au aplicat o sancțiune contravențională de 1.305 lei, conform OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

"Recomandăm tuturor conducătorilor auto  să fie prudenţi şi să adapteze permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. De asemenea, recomandăm pietonilor să circule pe trotuare, iar traversarea străzii să fie făcută prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce s-au asigurat că intenţia de a traversa a fost observată de către conducătorii auto", arată un comunicat al Poliției.

Vizualizări: 1,050

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: