16 copii stau cu teama că ar putea fi abandonaţi

16 copii din județul Gorj ar putea în orice moment să ajungă în centrele de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj. Sunt cazuri monitorizate de inspectorii Direcției pentru Protecția Copilului, asupra cărora planează suspiciunea de abandon din partea familiilor lor. Totuși, numărul cazurilor este ușor în scădere în comparație cu numărul de cazuri înregistrate în 2011.

Cei 16 copii provin în special din familii ale căror condiții de trai sunt precare. Fie părinții sunt despărțiți, fie trăiesc în concubinaj. Toate aceste cazuri au fost descoperite de inspectorii DGASPC Gorj și se află sub monitorizare cu risc de abandon. Numărul acestora este în scădere în comparație cu 2011, susține conducerea Direcției. “Nu există niciun caz de abandon clasic de la începutul anului și până în prezent, ceea ce ne bucură foarte tare. Avem însă 16 cazuri cu risc de abandon care le ținem sub monitorizare permanentă. Sunt copii ai căror părinți au probleme, ceea ce înseamnă că există riscul ca aceștia să nu mai poată fi menținuți de către familiile lor. Putem remarca faptul că numărul cazurilor cu risc de abandon este mai mic față de anul trecut. Asta doar în primul trimestru. Se pot însă majora, având în vedere faptul că cele mai multe abandonuri sunt înregistrate iarna”, a declarat Ninela Gruia, directorul adjunct al DGASPC Gorj.

În ceea ce privește copii aflați într-o formă de plasament la nivelul direcției, conducerea susține că nu au de suferit din cauza măsurilor de austeritate. 120 de elevi care au obținut note bune la învățătură vor pleca în taberele școlare. “Este doar o formă de a-i recompensa și de a-i stimula pe copii noștrii care au obținut rezultate bune la învățătură. Vor fi tabere în special la Săcelu, o săptămână, exact cum a fost și până acum”, a mai declarat Ninela Gruia, director adjunct DGASPC Gorj.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: