170 de milioane de lei pentru recensământul agricol

Pregătirile pentru recensământul agricol, care va începe luna viitoare, sunt pe ultima sută de metri. La nivelul celor 70 de localităţi din Gorj s-au numit recenzorii şi s-a efectuat instructajul acestora. Pentru desfăşurarea recensământului agricol a fost alocată suma de 170 milioane de lei vechi. 

Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj desfăşoară ultimele pregătiri pentru recensământul agricol care va debuta pe 2 noiembrie. Recensământul General Agricol se efectuează o dată la 10 ani, atât în mediul urban cât şi în mediul rural. “În judeţul Gorj au început deja procedurile pe efectuarea recensământului agricol. În fiecare localitatea există un recenzor, un recenzor şef şi un coordonator al recensământului. La nivelul Direcţiei Agricole am angajat temporar 3 persoane, până la sfârşitul anului 2011, în vederea efectuării recensământului. Acestea vor dirija şi supraveghea activitate din judeţ, cele 70 de localităţi împărţindu-se la fiecare. De asemenea, au făcut instructajul cu recenzorii din zonele arondate”, a declarat Aurel Tomescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare

Rurală Gorj.

Angajări temporare

Şi la nivelul Direcţiei de Statistică s-au făcut angajări temporare în vederea centralizării situaţiei la nivel de judeţ. “În perioada imediat următoare se vor primi mapele şi se vor repartiza în teritoriu. Pentru recensământul agricol din acest an ne-a fost alocată suma de 170 milioane de lei vechi, bani care vor fi cheltuiţi pentru achiziţionarea combustibilului, necesar deplasării în teren, şi pentru procurarea materialelor de birotică”, a mai precizat Aurel Tomescu. La finele recensământului va fi actualizat Registrul Statistic al Exploataţiilor Agricole, baza de eşantionare necesare realizării celorlalte anchete statistice în agricultură şi furnizarea de date şi informaţii necesare dezvoltării Reţelei de Informaţii Contabile Agricole şi a Sistemului Integrat de Administrare şi Control.  

Vizualizări: 184

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: