20 milioane lei pentru îmbunătăţirea raselor de animale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) vrea să introducă anul acesta o schemă nouă de ajutor de stat în valoare de 20 milioane lei destinată ameliorării raselor de animale, se arată într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul ministerului de resort.

Potrivit proiectului, ajutoarele prevăzute sunt furnizate sub formă de servicii subvenţionate microîntreprinderilor, întreprinderilor mici şi mijlocii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole.

"Nu se mai acordă sprijin tuturor producătorilor agricoli. Este un ajutor de care beneficiază fermierii care sunt înregistraţi cel puţin ca persoane fizice autorizate sau persoanelor juridice. Fermierii nu vor primi banii în mână, li se vor achita facturile aferente acţiunilor de ameliorare", au declarat pentru NewsIn, reprezentanţi ai MADR.

De asemenea, în proiect se mai arată că ajutorul de stat se acordă pentru rasele de animale din speciile taurine, bubaline (specie de vite cornute - n.r.), ovine, caprine, porcine şi ecvine.

Vizualizări: 90

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: