31 octombrie, termen limită pentru solicitarea subvenţiei la motorină

Fermierii gorjeni mai pot solicita subvenţia la motorină pentru trimestrul III până la data de 31 octombrie.Până în momentul de faţă,la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj s-au înregistrat doar şapte cereri de plată.

Ajutorul de stat se acordă sub formă de rambursare a diferenţei dintre acciza standard şi acciza redusă (stabilită la 21,00 euro/1000 litri) pentru motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate în agricultură. Valoarea accizei decontate este, pentru anul 2011, de 1,20 lei/litru de motorină. „Cererile de acord pentru cel de-al treilea trimestru se depun, la sediul instituţiei, în perioada 01-31 octombrie. Pentru anul 2011, cuantumul ajutorului la motorina folosită în agricultură este de 1,2 lei pe litru”, a declarat Corina Dorobanţu, directorul APIA Gorj. Beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare depun cererile trimestriale de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate în trimestrul respectiv. Cererea trimestrială de rambursare a ajutorului de stat nu poate depăşi 40% din cantitatea totală stabilită conform acordului prealabil de finanţare prin rambursare.

SANCŢIUNI

Vânzarea motorinei pentru care s-a acordat ajutor de stat sau utilizarea acesteia în alte scopuri decât cele prevăzute de lege constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 5.000 lei la 20.000 lei.  

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: