50 de miliarde pentru 4 km de drum din Slivileşti?

Primarul comunei Slivileşti este acuzat de consilierii locali de cheltuirea banului public fără justificare. Acesta a făcut patru kilometri de asfalt prin comună cu zeci de miliarde de lei. Primarul nu recunoaşte şi susţine că de fapt a cheltuit doar 20.

Consilierii locali din Slivileşti îi acuză pe primarul comunei, Sorin Bucurescu de faptul că a făcut 4 kilometri de asfalt cu nu mai puţin de 50 de miliarde de lei vechi, bani veniţi de la bugetul local, iar lăţimea drumului nu depăşeşte distanţa de 3 metri jumătate. „A făcut un drum prim satul Şiacu de un kilometru cu 12,5 miliarde de lei. Nu are nimic în plus, canalizări, şanţuri sau altceva. Doar asfalt şi are lăţimea doar de 3,5 metri. A făcut rectificări după rectificări de la bugetul local până a ajuns să dea pentru kilometrii ăştia cât nu a mai dat nimeni până acum, peste 50 de miliarde de lei vechi. Şi eu nu am fost la toate şedinţele de Consiliu Local, poate o mai fi aprobat şi în lipsa mea”, susţine Lucian Lambu, consilier local primăria  Asta în condiţiile în care în aceeaşi localitate o altă firmă a construit 3 kilometri jumătate de asfalt cu doar 12 miliarde de lei. „A mai fost modernizat un drum aici la Slivileşti de o firmă cu bani obţinuţi de Marcel Hoară de la Guvern. Ca să vedeţi diferenţa. Pentru 3 kilometri jumătate de drum şi uitaţi-vă ce drum, firma asta a cheltuit cam 12 miliarde de lei vechi, iar Bucurescu, pentru 4 kilometri a cheltuit de nu ştiu câte ori mai mult şi e un drum de nici 4 metri lăţime”, declară Dumitru Stănchiţescu, consilier local al comunei Slivileşti.

Edilul din Slivileşti susţine că nu a cheltuit chiar atât de mulţi bani, iar consilierii exagerează. „Cu documente vă arăt cât am dat pe aceşti kilometri. Nu am dat cât zice Lambu şi mai ştiu eu cine. Cu totul se ridică în jurul sumei de 20 de miliarde de lei vechi nu ce bălmăjesc ei”, susţine Sorin Bucurescu, edilul din Slivileşti. În stilul caracteristic tandemului Lambu – Bucurescu, cei doi s-au făcut ca la uşa cortului, unul pe altul. „Nu vorbesc nimic cu acest nimeni, pentru că asta este Lambu, un nimeni. Nu am de ce să-i dau lui explicaţi pentru că şi aşa la şedinţele de consiliu local vine doar când are chef. Îşi ia banii degeaba ca şi consilier local”, susţine Bucurescu. La rândul său Lambu nu se lasă mai prejos ca primarul şi strigă în gura mare pe străzile comunei că „Bucurescu e un hoţ care fură de la oameni şi bagă banii în buzunar”.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: