50 de pompieri mobilizaţi pentru stingerea unui incendiu

Autorităţile locale şi pompierii au fost puşi pe jar de un incendiu de vegetaţie uscată în cartierul Preajba din Târgu-Jiu. Ore întregi, pompierii, localnicii, dar şi angajaţii serviciului public din cadrul Primăriei Târgu-Jiu s-au luptat cu flăcările. Din cauza vântului focul se reaprindea. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a acţionat cu toate autospecialele din dotare.

Incendiul s-a produs în jurul prânzului şi din cauza secetei şi a vântului zeci de hectare de vegetaţie uscată s-au aprins. Focul a ajuns şi în fosta staţiune pomicolă de la Drăgoieni şi a ameninţat chiar locuinţele din cartierul Preajba. Localnicii au încercat în zadar să stingă focul, nu au reuşit şi au cerut ajutor autorităţilor. Oamenii cred că focul a fost pus intenţionat. ”A luat foc din zona Artego şi din cauza vântului s-a extins imediat.  Cred că cineva a pus foc. Eu cred că este vorba de o femeie care se supăra mereu când vedea animalele pe câmp. Probabil a pus foc intenţionat ca localnicii să nu mai aibă unde să-şi pască animalele. Nu avea cum să ia foc vegetaţia uscată de la căldură. Nu a luat foc astă vară şi luă acum?”, a spus un localnic îngrijorat.

Criminaliştii, la faţa locului

Autorităţile locale au intervenit imediat cu angajaţii serviciului public. S-au luptat ore întregi cu flăcările, însă focul s-a reaprins din cauza vântului. ”De trei ore angajaţii Serviciului Public se luptă cu flăcările. Au ars hectare întregi de vegetaţie uscată. Nu putem spune exact despre ce suprafaţă este vorba”, a declarat Alexandru Zaharia, director Edilitara Publica.

Pompierii au acţionat cu toate autospecialele din dotare. ”Ne-am deplasat la faţa locului cu toate autospecialele din dotare şi am mai cerut o maşină şi de la Bumbeşti-Jiu. Sunt peste 50 de pompieri la faţa locului, dar intervenţia este dificilă din cauza vântului. Nu sunt suspiciuni şi nici nu am stabilit câte hectare au fost afectate”, a declarat Liviu Dumitraşcu, inspector ISU Gorj.

Deşi nu au fost suspiciuni din punctul de vedere al pompierilor, Liviu Dumitraşcu susţine că Viorel Caragea, inspectorul şef al IPJ, a chemat în zonă criminaliştii. ”Noi nu avem suspiciuni. Criminaliştii au venit că au fost chemaţi de şeful lor, de domnul Caragea”, a spus Dumitraşcu.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: