500 de milioane pentru bisericile din Slivileşti

Primăria comunei Slivileşti a găzduit vineri una dintre cele mai liniştite şedinţe de consiliu local. Totul a decurs fără probleme, primarul comunei Sorin Bucurescu declarând că nici nu a avut mare lucru pe ordine de zi, cu excepţia unei rectificări bugetare în sprijinul instituţiilor de cult de pe raza comunei. Consilierii au fost de acord, se pare, cu acordarea a 500 de milioane de la bugetul local pentru reparaţia unor biserici.

 Potrivit primarului Bucurescu a fost nevoie de această rectificare cu atât mai mult cu cât în satul Şiacu era o biserică începută cu mulţi ani în urmă care trebuia finalizată. ”Am avut o rectificare bugetară cu privire la nişte sume pentru nişte biserici de pe raza comunei. Este vorba de vreo 500 de milioane ţinând cont că în satul Şiacu este o biserică în construcţie de ceva ani şi sperăm să o finalizăm cel târziu în 2012”, a declarat primarul Sorin Bucurescu.

Primarul spune că cei 500 de milioane vor fi însă repartizaţi parohiilor din Slivileşti fără a şti suma care îi revine fiecărei biserici în parte. Cert este că, spune primarul, şi preotul bisericii din Tehomir şi-a manifestat intenţia de a face o sfinţire bisericii. ”O parohie are mai multe biserici, acum ei decid care sunt priorităţile. şi preotul din Tehomir a solicitat nişte bani pentru că vrea să sfinţească lăcaşul de cult”, a declarat Bucurescu.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: