60.000 de flori, plantate în Târgu Jiu

Petuniile şi gazaniile din serele Primăriei Târgu Jiu sunt pregătite pentru a fi plantate în spaţiile verzi de pe raza municipiului. De asemenea, 600 de ghivece cu muşcate roşii vor fi agăţate pe stâlpi, în perioada imediat următoare de către angajaţii societăţii Edilitara.

Peste 60.000 de petunii şi alte flori din serele Primăriei Târgu Jiu sunt pregătite deja pentru a fi plantate în spaţiile verzi din centrul oraşului, sensuri giratorii şi parcuri. De asemenea, 600 de ghivece cu muşcate roşii vor fi agăţate pe stâlpii din municipiu în perioada imediat următoare. Serele ocupă peste 1000 de metri pătraţi şi adăpostesc sute de specii de flori începând de la ferigi, muşcate, petunia, cactuşi, ficuşi, trandafiri chinezeşti, japonezi, lămâi, portocali şi până la palmieri şi arborele de cauciuc. Florile şi răsadurile sunt îngrijite de zece absolvente ale Liceului Agricol. Temperatura din sere este de 20-25 grade Celsius. Vara se păstrează aceeaşi temperatură prin umbrirea serelor prin vopsirea geamurilor.

Serele primăriei funcţionează din anul 1970 şi necesită anumite reparaţii. Conducerea societăţii Edilitara intenţionează să acceseze fonduri europene pentru amenajarea celor două adăposturi. “Încercăm să obţinem un Program European care să ne permită modernizarea serelor. De asemenea, intenţionăm să creăm flori tăiate pentru a putea ieşi cu ele la vânzare în pieţe şi magazine. Acest lucru ar fi posibil doar dacă am efectua lucrări de coborâre a caloriferelor la nivelul solului”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara. 

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: