A crescut contribuția la sănătate. Vezi cât vor plăti neasigurații!

Luna februarie este luna în care au intrat în vigoare o serie de măsuri legislative printre care se numără și creșterea contribuției la fondul asigurărilor de sănătate pentru persoanele care nu sunt asigurate din punct de vedere medical. Șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj, Daniel Șurlea explică faptul că nu este o creștere propriu zisă, ci una impusă de majorarea salariului minim brut pe economie.

 Gorjenii care nu sunt asigurați vor plăti contribuții mai mari la sănătate. Măsura a intrat în vigoare la 1 februarie, când a intrat în vigoare și creșterea salariului minim brut pe economie. ”Contribuția la fondul asigurărilor de sănătate pentru persoanele care nu realizează venituri și care nu se încadrează în niciuna din categoriile de persoane scutite de la plata nu a crescut, ea a rămas în același cuantum de 5,5% doar că a crescut salariul minim brut pe economie de la 1250 la 1450 lei și automat dacă până acum aplicam procentul de 5,5%, dacă până acum trebuiau să plătească 69 de lei, cu data de 1 februarie trebuie să plătească 80 lei”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

Din punct de vedere legislativ există în continuare două metode prin care gorjenii care nu au venituri pot deveni asigurați medicali. ”Cetățenii trebuie să știe că au în continuare două posibilități  să se asigure din punct de vedere medical, să meargă la Administrația Financiară de care aparțin și să completeze o declarație prin care se angajează să plătească lună de lună timp de un an de zile și a doua opțiune este cea în care plătesc doar în momentul în care vor să acceseze serviciile medicale, eu n-aș recomanda această variantă pentru că trebuie să plătească de șapte ori suma respectivă și beneficiază de servicii medicale doar atunci”, a spus Daniel Șurlea, președintele CJAS Gorj.

Vizualizări: 355

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: