A doua condamnare pentru Arjocu

Judecătoria Târgu Jiu a pronunţat ieri verdictul într-un dosar penal în care inculpată este Otilia Arjocu, fostă funcţionară la APIA Motru, condamnată deja, nedefinitiv, într-un alt dosar la o sentinţă cu executare de 4,4 ani, prejudiciul în acel caz fiind de 70.000 de lei. În dosarul de acum, în care prejudiciul constatat de instanţă este de vreo trei ori şi ceva mai mare pedeapsa este total diferită, judecătoarea de caz dând dovadă de clemenţă, dacă punem în balanţă cuantumul prejudiciilor şi pe cel al pedepselor dispuse.

Pentru că a încasat subvenţii de la stat pentru locuri de muncă înfiinţate fictiv, doar pe hârtie, fosta funcţionară a APIA a fost acum condamnată la 2 ani şi 10 luni, executarea pedepsei fiind suspendată şi înlocuită cu un termen de supraveghere de 3 ani, în acest timp femeia fiind obligată să respecte o serie de restricţii, printre care şi aceea de a nu părăsi ţara fără acceptul instanţei, dar şi să achite integral obligaţiile civile cel mai târziu înainte cu trei luni de a expira termenul de supraveghere. Prejudiciul este destul de mare, instanţa dispunând recuperarea acestuia de la inculpată.

„Obligă inculpata, la plata către partea civilă A.J.O.F.M. Gorj, cu sediul în Tg-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr. 1, judeţul Gorj, a sumei totale de 248.354 lei cu dobânda legală până la achitarea integrală a debitului, sumă ce defalcat se prezintă după cum urmează: subvenţii – 137473 lei, deduceri- 4952 lei, dobânzi calculate până la data de 31.12.2014 – 85960 lei; contribuţii CAS – 16851 lei,contribuţii CASS – 3118 lei. Dispune anularea actelor falsificate, respectiv contracte de muncă, pontaje, adeverinţe de şomaj, decizii de desfacere a contractelor de muncă, precum şi alte acte subsecvente privind pe: Argint Mariana, Mischie Elisabeta, Ciorbă Loredana, Duţescu Georgeta, Dima Nicoleta Alina, Bârsanu Anucuţa, Roşca Valeria Elisabeta, Barbu Adriana Bianca, Drăghia Camelia Maria, Arjocu Cristina, Crăciunescu Elena, Rădulescu Elena Anişoara, Pleşu Maria, Ciorbă Maria, Arjocu Mariea”, a dispus instanţa.

Sechestru

Pentru a recupera sfertul de milion de lei de la inculpată, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asigurator pe proprietăţile inculpatei şi ale soţului acesteia, aici fiind vorba de case, maşini şi terenuri situate la Padeş. Judecătoria Târgu Jiu a mai dispus şi obligarea inculpatei la plata a 3000 de lei cheltuieli judiciare statului român, verdictul putând fi atacat cu apel. Dosarul în care a fost condamnată Arjocu fix înainte de Paşti este cel în care, la sfârşitul anului trecut, fix înainte de Crăciun, a şi fost arestată preventiv, fiind acuzată că a influenţat nişte martore din dosar, cărora le-ar fi cerut să spună lucruri care să îi fie favorabile. Femeia a fost de atunci şi până acum în arest preventiv sau în arest la domiciliu, perioada respectivă urmând să îi fie dedusă din pedeapsa finală.

Alte dosare

Pe numele Otiliei Arjocu mai sunt deschise în prezent alte două dosare penale, cel privitor la instigarea la mărturie mincinoasă, în care, cel mai probabil, un prim verdict va fi dat până în vară, după Paşti gorjeanca aşteptând un verdict şi într-un alt dosar, în care este judecată alături de un cumnat de-al său, acuzat că a încasat ilegal subvenţii de la APIA Gorj, până în vară fiind posibilă şi pronunţarea unei sentinţe definitive în dosarul în care Arjocu a primit condamnarea de 4,4 ani cu executare. În dosarul respectiv ea este judecată alături de fosta sa şefă de la APIA Gorj, Delia Petrescu, fostă Mercioiu, dar şi de fostul viceprimar de la Padeş, Ion Băloi, şi de fostul referent agricol de la Padeş, Haralambie Stoicănel, condamnat şi el şi într-un alt dosar tot pentru fraude cu fonduri APIA la 2,8 ani de închisoare cu suspendare, după recunoaşterea faptelor.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: