A expirat ultimatumul acordat constructorilor de pe DN 66

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) va decide în aceste zile dacă va rezilia sau nu contractul cu spaniolii care se ocupă de reabilitarea DN 66, tronsonul Bumbeşti Jiu- Petroşani. Prefectul de Gorj, Alin Văcaru, aşteaptă soluţia luată de şefii de la Drumuri. Deşi nemulţumit de cum sunt executate lucrările şi cere măsuri „drastice“, Văcaru spune că nu ar vrea să fie reziliate contractele pentru că procedurile sunt greoaie. Astfel, autorităţile doar ameninţă cu rezilierea, nu au de gând să şi aplice vreo sancţiune.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, directorul CNADNR Narcis Neaga i-a ameninţat pe constructori că va rezilia contractul dacă până pe 10 mai nu vor veni cu un program de lucrări viabil. Prefectul Alin Văcaru îi aşteaptă la Târgu Jiu pe reprezentanţii CNADNR pentru a-i comunica decizia. „Eu sunt nemulţumit. Ca să poată să respecte graficul de lucrări, iar drumul să fie gata până la anul pe vremea asta trebuie să se apuce de lucru. În momentul de faţă, eu consider că nu se lucrează. Nu sunt mulţumit şi de aceea i-am spus domnului Neaga că trebuie să ia decizii drastice cu constructorul şi cu consultantul. A expirat termenul şi aştept ca domnul Neaga şi domnul Ion Tudor (n.r- şef Drumuri Gorj) să-mi facă o prezentare şi să-mi spună care este decizia care a luat-o CNADNR”, a declarat Alin Văcaru.

Văcaru nemulţumit, dar înţelegător

Prefectul judeţului a mai spus că nici lucrările de pe Defileu nu se desfăşoară conform programului. „Şi aşa este întârziat contractul, normal anul acesta trebuia să se finalizeze. Graficul care ne-a fost nouă prezentat înainte de 15 martie, pentru Defileul Jiului, a arătat că se poate termina acest drum până la sfârşitul anului, dar partea cea mai importantă, partea de uzură, era undeva prin noiembrie - decembrie ceea ce nu se poate. I-am înţeles şi pe constructori, le-am mai dat un termen până în iunie-iulie anul viitor”, a precizat Văcaru. CNADNR a notificat, luna trecută, firma care se ocupă de lucrările de modernizare a DN 66 prin Defileul Jiului de faptul că îi suspendă plăţile ca urmare a ritmului lent în care se lucrează pe sectorul respectiv. Cu toate acestea, prefectul Alin Văcaru nu doreşte rezilierea contractului. „Îmi doresc să se continue lucrările cu aceeaşi constructori pentru că dacă se ia decizia de reziliere a contractului sunt nişte proceduri de durată, iar orice zi pierdută înseamnă prelungirea termenului de finalizare şi nu-mi doresc asta”, a declarat Văcaru.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: