A început autorizarea plăţilor în avans pentru agricultori

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Gorj a început, de luni, să autorizeze la plată avansul către fermierii care au depus cereri în cadrul Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS)- Campania 2014. Peste 23.000 de fermierii vor beneficia de un avans de 79 de euro/hectar. Potrivit conducerii APIA Gorj, banii vor ajunge în conturile agricultorilor începând de săptămâna viitoare. De plăţi în avans vor beneficia şi fermierii care au depus cereri în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală. Este vorba despre 7600 de fermieri.

Angajaţii APIA Gorj lucrează la foc automat pentru a autoriza la plată fermierii care au solicitat subvenţii pe suprafaţă. Într-o singură zi s-au făcut calcule pentru aproximativ 9000 de fermieri. „Este perioada în care ne confruntăm cu un volum mare de muncă. Din data de 20 octombrie am început autorizarea la plată a avansului către fermierii care au depus cereri în cadrul SAPS- Campania 2014. Până în momentul de faţă, s-a generat calculul plăţii pentru primii 8600 de fermieri, vom aproba lista, vom emite ordinele de plată şi vom transmite situaţia către Trezoreria Bucureşti. Sperăm ca toată operaţiunea să dureze câteva zile. Estimăm că la începutul săptămânii viitoare banii vor intra în conturile fermierilor”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Este vorba despre un avans de 79 de euro/hectar, în acest an cuantumul subvenţiei pe suprafaţă fiind de 156,89 euro/hectar. „Suma totală ce va fi plătită până la sfârşitul lunii noiembrie se ridică undeva la 6,5 milioane de euro, şi aici vorbim doar de plăţile pe unitatea de suprafaţă, nu şi de plăţile pe Axa 2”, a mai precizat Negrea. Tot cu data de 20 octombrie, APIA Gorj a început autorizarea la plata în avans în cuantum de până la 74% din suma cuvenită fermierilor care au depus cereri în cadrul măsurilor de dezvoltare rurală, respectiv măsurile din Axa II din PNDR: 211 „Plăţi pentru zona montană defavorizată”; 212 „Plăţi pentru zonele defavorizate- altele decât cele montane” şi 214 „Plăţi pentru agromediu”. „De acest avans vor beneficia aproximativ 7600 de fermieri pentru care se vor finaliza verificările necesare respectării condiţiilor de eligibilitate pentru suprafaţa de 39.900 de hectare, în valoare de 25 milioane lei”, a declarat directorul APIA Gorj.  

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: