A început recrutarea la instituţiile militare

Tinerii gorjeni care vor să urmeze o carieră militară pot să se pregătească deja în acest scop. Centrul Militar Judeţean Gorj a început recrutarea tinerilor în vederea participării la examenele de admitere în instituţiile militare de învăţământ liceal, post-liceal şi universitar.

În instituţiile militare de învăţământ liceal, colegiile militare liceale Alba Iulia, Breaza şi Câmpulung Moldovenesc, Ministerul Apărării Naționale scoate la concurs 300 de locuri pentru băieţi şi 60 de locuri pentru fete. ”Elevii de clasa a VIII-a pot să se înscrie şi să finalizeze dosarul de candidat până la data de 4 mai 2012. După susţinerea probelor de selecție, testare psihologică, verificarea capacităţii motrice și interviul de evaluare, candidații care sunt declarați admis vor susține testul grilă de verificare a cunoștințelor la limba română și matematică”, a declarat Dan Milcu, ofițer cu relații publice din cadrul Centrului Militar Târgu Jiu.

Specializări

În instituţiile militare de învăţământ universitar, academiile militare și Institutul medico-militar sunt 346 de locuri pentru băieți și 61 locuri pentru fete, pentru tinerii care doresc să îmbrăţişeze profesia de ofițer în Armata României. În instituțiile militare de învăţământ postliceal, școlile de maiștri militari și subofițeri, Ministerul Apărării Naționale scoate la concurs pentru tinerii care doresc să devină maiștri militari în Armata României, 140 de locuri pentru băieți și 18 locuri pentru fete pentru armele specifice forțelor terestre, forțelor aeriene și forțele navale.

Limita de vârstă pentru toți candidații este de 24 de ani. Mai multe informații se obțin la sediul Centrului Militar din Târgu Jiu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: