A început Săptămâna Europeană a Vaccinării

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au lansat încă de sâmbătă o nouă campanie de vaccinare ce are în vizor eliminarea rujeolei şi rubeolei până la sfârşitul anului 2010. Cu această ocazie vor avea loc întâlniri cu asistenţii comunitari, medicii de familie şi mediatorii sanitari, întâlniri cu părinţi, dar şi cu autorităţile publice locale.

Sub sloganul „Să prevenim, să protejăm, să ne vaccinăm” campania are ca obiectiv informarea asupra necesităţii vaccinării fiecărui copil pentru prevenirea bolilor şi protejarea vieţii. „În perioada 24 aprilie – 24 mai 2010,  în România se va desfăşura  o campanie de informare, educare, comunicare  cu scopul  de a promova beneficiile vaccinării populaţiei, a importanţei vaccinării şi a respectării dreptului fiecărei persoane la vaccinare”, a declarat Elena Piţian, purtătoarea de cuvânt a Direcţiei de Sănătate Publică Gorj.

Campania se adresează reprezentanţilor autorităţilor locale, medicilor de familie şi medicilor din reţeaua de medicină şcolară în special, asistenţilor comunitari şi mediatorilor sanitari, dar şi părinţilor. Reprezentanţii autorităţilor de sănătate publică judeţene spun că această campanie este un bun prilej pentru a prezenta date privind situaţia bolilor transmisibile prevenibile prin vaccinare în judeţ dar şi pentru a găsi soluţii în învingerea barierelor în asigurarea unei acoperiri vaccinale optime.

Pe întreaga perioadă a desfăşurării campaniei, părinţii vor fi consiliaţi şi informaţi prin medicii de familie, asistenţii comunitari sau mediatorii sanitari cu privire la beneficiile vaccinării.

Ultima epidemie de rubeolă a avut loc în 2003 cu un număr de 119.259 cazuri, iar ultima epidemie de rujeolă a evoluat în 2005-2007 cu un număr de 9.196 cazuri.

Vizualizări: 92

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: