A început sterilizarea câinilor comunitari, urmează extinderea padocului

Campania de sterilizare a câinilor fără stăpân a fost demarată odată cu încălzirea vremii. Din cauza materialelor costisitoare, zilnic se sterilizează câte 3-4 maidanezi. Lunar, peste 100 de milioane de lei vechi se investesc în hrana şi tratamentul animalelor. La padocul din zona CET vor fi amenajate extinderi exterioare cu ajutorul cărora se va dubla numărul câinilor cazaţi.

Campania de sterilizare a câinilor comunitari a fost demarată săptămâna trecută. Acţiunea se desfăşoară cu dificultate din cauza lipsei banilor. Până în momentul de faţă au fost sterilizaţi aproximativ 20 de maidanezi. “Zilnic medicul veterinar de la padoc sterilizează câte 3-4 câini. Acţiunea se desfăşoară mai greu pentru că este nevoie de bani. Materialele sunt foarte costisitoare şi trebuie cumpărate din fonduri proprii. Există un plan de acţiuni sanitar-veterinare care cuprinde vaccinarea antirabică, deparazitarea externă şi internă şi sterilizarea”, a declarat Alexandru Zaharia, directorul societăţii Edilitara. Aproximativ 110 milioane de lei vechi se cheltuiesc lunar pentru hrana şi tratamentul maidanezilor.

Padocul se extinde

În momentul de faţă, la padocul din zona fostului CET sunt adăpostiţi aproximativ 300 de câini. Conducerea societăţii Edilitara spune că în perioada imediat următoare adăpostul canin va fi extins, capacitatea sa ajungând la circa 600 de locuri. “În perioada următoare vom amenaja extinderi laterale creând o zonă de promenadă de aproximativ 2000 mp. Vom încerca să folosim cât mai puţine fonduri pentru împrejmuire deoarece vom recupera o parte din materiale de prin CET. Odată cu aceste amenajări exterioare vor fi putea fi cazaţi până la 600 de câini”, a mai precizat Alexandru Zaharia.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: