A murit decedata

Cel mai hazliu patron de fotbal pe care l-a avut fotbalul românesc (și, trebuie să recunoașteți, au fost mulți comici vestiți de-a lungul timpului) este, din păcate, hazliu doar pentru neutri. Pentru tot mai puținii fani ai echipei sale, numită nu se știe de ce FC U Craiova (ea jucând de ani buni la Severin), este tragic. Pentru a doua oară în ultimii trei ani, FC U Craiova dispare, doar că de data asta a fost înmormântată chiar cu mâinile patronului ei care a crezut că se poate, așa cum au crezut și alții.

Ce a crezut Mititelu că se poate? A crezut că se poate să păcălești pe toată lumea, tot timpul. A crezut că se poate să tragi țepe tuturor oamenilor pe care trebuie să-i plătești, începând cu partenerii și terminând cu angajații. A crezut că se poate să faci o echipă cu 0 lei. A crezut că se poate să te înscrii într-un campionat fără să ai stadion și identitate. A crezut că o simplă firmă pe numele său și al familiei sale poate substitui o stare de spirit ca aceea de la Craiova. Mai mult, a crezut că, odată ce firma a intrat ”în posesia” stării de spirit, apoi va putea să supună respectivul spirit la orice umilință, de parcă spiritul ar fi fost captiv actelor. Prostii. Spiritul se evaporase de mult din acte. Cam din 2011, când Mititelu a ucis Știința pentru prima oară. După părăsirea formei fizice, din hârtii, spiritul s-a întors în locul unde fusese plămădit de la bun început: în sufletele suporterilor Craiovei. Ei au puterea, mai presus de firme și hârtii, să transfere spiritul către echipa pe care ei o simt ca fiind a lor. Din fericire pentru ei, acea echipă există deja, și lumea are din ce în ce mai mult încredere în ea. Nu este FC U Craiova, care n-a câștigat niciodată nimic, ci CS Universitatea Craiova, care (sub acest nume) a obținut cele mai mari performanțe din istoria incipientă a fotbalului românesc.

Ce se va întâmpla cu Mititelu, vă întrebați? La cât și-a forțat norocul și a înfuriat providența, fără îndoială că i se va întâmpla exact ceea ce merită.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: