A sărit pe geamul de la şcoală ca să scape de Poliţie

Un elev din Slivileşti, cunoscut ca „oaia neagră” a localităţii, a făcut-o chiar de oaie joia trecută la una dintre orele de chimie, când a decis să sară pe geamul de la etajul unu al clasei în care se afla, el fiind convins că dintr-o clipă în alta poliţiştii vor da buzna în sala de curs şi îl vor încătuşa. Adolescentul de clasa a şaptea se certase cu un coleg care îl ameninţase că îl dă în vileag la Poliţie dacă nu-l lasă în pace, iar ulterior directorul şcolii i-a atras şi el atenţia să nu mai provoace scandal pe la ore.

Elevul a sărit de la etajul unu al clasei în care învăţa, fără să stea prea mult pe gânduri. De la o înălţime de vreo cinci metri, acesta a plonjat pe iarbă şi pe beton, un coleg de-al său încercând în zadar să-l prindă înainte de a se arunca în gol. Toată lumea s-a mirat de gestul respectiv, mai ales că băiatul nu se plânsese de nimic şi nu spusese nimănui nimic. „S-a urcat pe bancă, a sărit pe geam şi nu a spus nimic nimănui”, a povestit diriginta băiatului. Mădălina Copiluş, dar şi alţi reprezentanţi ai şcolii nu sunt miraţi de gestul respectiv pentru că l-a câte probleme le-a făcut elevul, aceasta părea a fi cea mai mică dintre ele.

Directorul şcolii, Iulian Georgescu, a fost ultima persoană cu care băiatul a avut o discuţie înainte de a se arunca pe geam. „M-a informat profesorul de serviciu că ar fi avut o discuţie mai aprinsă cu unul dintre elevi, cu care este şi vecin în satul în care locuiesc. Acesta luase de la el nişte bani cu împrumut şi ştiindu-l cu probleme la Poliţie i-a spus că nu-i mai restituite nimic şi că dacă nu-l lasă în pace o să meargă să-l reclame şi o să aibă din nou probleme. Asta era pe final de pauză şi eu m-am dus la el în clasă, spunându-i să evite situaţiile conflictuale în şcoală. I-am spus că nu mai vreau Poliţie pe aici din cauza lui, după care am plecat, mai ales că venise doamna cu care avea oră. Ulterior am aflat de la elevi că, dintr-o dată, în timpul orei, s-a ridicat din bancă şi a sărit pe geam fără să spună ceva”, afirmă Georgescu.

De frica Poliţiei

Băiatul care este elev în clasa a şaptea s-a ales doar cu o mână luxată, vineri revenind la cursuri, după ce, joi, când a avut loc incidentul, a fost dus cu o salvare la spitalul din Motru. A fost însă externat repede, el spunând că s-a gândit că dacă vine Poliţia după el, în timpul orei, nu are pe unde să scape şi, astfel, a vrut să se asigure că poate să plece acasă. Acasă îl aştepta însă tatăl său, disperat de problemele pe care odrasla i le face de ani de zile. Bărbatul nu ştie cum să-i mai mulţumească directorului şcolii pentru că-i acceptă băiatul în rândul elevilor, el menţionând că nici acasă nu poate pune bază pe el. „Eu mă mir cum de se înţelege domnul director cu el. Am venit l-a dumnealui de nu ştiu câte ori şi l-am rugat frumos să mă ajute în relaţia cu el că eu nu mă înţeleg. A venit Poliţia acasă din cauza lui, m-a amendat şi în aprilie şi în martie, ba pentru că a furat, ba pentru că a fugit de acasă. Eu îl cresc singur de la vârsta de trei ani, l-am dat şi la Protecţia Copilului, dar de acolo mi l-au dat înapoi că cică îi strica pe ceilalţi copii. Nu ştiu ce să mai mă fac cu el”, spune tatăl elevului.

Dosar penal pentru director

Poliţiştii, deşi nu se duceau la şcoală după elevul cu pricina, au venit până la urmă în unitatea de învăţământ pentru a cerceta ce s-a întâmplat. Directorul şcolii s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă, pe considerentul că vorbele sale l-ar fi împins pe elev la o astfel de decizie. Directorul nu s-a răstit însă la împricinat şi, cel mai probabil, la final va primi o neîncepere a urmăririi penale. El are însă de dat explicaţii şi şefilor de la Inspectoratul Şcolar, care, la rândul lor, au deschis o anchetă administrativă pentru a lămuri împrejurările în care s-a produs incidentul.

Vizualizări: 259

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: