A scos primăria din faliment şi s-a pus pe investiţii

A preluat primăria în pragul falimentului, a adus-o pe linia de plutire și chiar se gândește la proiecte de viitor. Este cazul primarului din comuna Bolboși, Gheorghe Bilea, care după un an de mandat a tras linie și a analizat activitatea pe care a avut-o de când a ieșit primar. Una dintre cele mai mari realizări cu care se mândrește edilul este aceea că a reușit să salveze primăria să nu intre în insolvență, achitând peste 70% din datoriile istorice făcute de fostul primar.

Primarul din comuna Bolboși a ajuns la primărie după ce a câștigat alegerile locale din luna mai a anului trecut. Atunci a preluat primăria îngropată în datorii, dar a reușit să achite 70% dintre acestea. Mai mult decât atât, se zbate acum să continue și proiectele fostului primar, lăsate de izbeliște. Este cazul sistemului de alimentare cu apă care ar trebui să funcționeze de câțiva ani, dar la care se lucrează și acum.

De curând, s-a dat drumul la lucrările de reabilitare a primăriei, dar și la biserica din satul Valea. „În primul rând, am reușit să achităm o parte din datoriile pe care le-am preluat, cam în proporție de 70%, și am reușit să funcționăm în condiții bune în ceea ce privește asigurarea salariilor. Am plătit și utilitățile la zi. Ca și investiții avem în derulare biserica din satul Valea și extinderea primăriei, la care se adaugă continuarea lucrărilor la sistemul de alimentare cu apă, pentru că o să primim de la Consiliul Județean peste un miliard 200 de milioane. La sistemul de alimentare cu apă ar mai fi nevoie de 2 miliarde 900 de milioane. Prima tranșă o primim, am spus, de la Consiliul Județean și ne-ar mai trebui un miliard 700 de milioane de lei vechi.  Investiția la primărie este de 6 miliarde și s-a plătit până acum peste 2 miliarde de lei vechi, dar o să mai renunțăm la parte din investiție, ca să mai reducem din sumă și să facem lucrările de interior și exterior. La biserică s-a finalizat acoperișul se lucrează la interior, s-a montat tâmplăria, se face cupola și se toarnă alei. Investiția este de aproximativ  5 miliarde 700 de milioane de lei vechi, fără picturi și mobilier”.

Planuri de viitor

Primarul din comuna Bolboși se gândește acum și la ce ar putea să facă în perioada următoare, dar până atunci, în timpul verii, va face ceva lucrări la unitățile de învățământ din comună. „Am vrea să terminăm proiectele începute și să facem asfaltări în satul Bolboși, Bolboasa, Ohaba, Bălăcești, alimentare cu apă și canalizare în satul Ohaba Vale. Avem canalizarea la sistemul de alimentare cu apă, care e pe final. O să facem ceva reparații și la școli. Avem prevăzută suma de aproximativ 300 de milioane de lei vechi și o să facem lucrările cu cei de la 416”, a explicat primarul Bilea.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: