A venit gerul, creşte numărul furturilor de lemne

Poliţiştii gorjeni au depistat noi furturi de lemne, odată cu venirea sezonului rece. Ieri dimineaţă temperaturile au coborât pentru prima dată sub zero grade, lucru care s-a făcut simţit şi în numărul căruţelor depistate în trafic şi încărcate cu lemne tăiate ilegal. Un astfel de caz a fost înregistrat la Bârseşti, unde doi tineri şi un minor au fost prinşi în flagrant, în timp ce tăiau nuci din livada care este proprietate privată. Cei trei suspecţi încărcau lemnele tăiate în două căruţe, aceştia fiind acum anchetaţi penal.

Un pensionar din Brăneşti s-a ales şi el cu dosar penal după ce în căruţa sa au fost descoperiţi nu mai puţin de 27 de arbori tăiaţi ilegal. Bătrânul de 72 de ani a încercat să le spună poliţiştilor care l-au prins în trafic, doar că lemnele provin dintr-o pădure a sa, el fiind acum anchetat totuşi pentru tăiere ilegală de arbori. Oamenii legii i-au spus acestuia că, înainte de a se duce cu drujba în pădurea sa, ar fi trebuit să obţină autorizaţie de la Ocolul Silvic Turceni.

Un alt bătrân de 72 de ani, din Târgu Cărbuneşti, a fost şi el prins transportând o jumătate de metru cub de lemn de esenţă cer, pentru care nu avea documente legale. Acesta nu este cercetat penal pentru că prejudiciul creat nu depăşea de 5 ori preţul unui metru cub de material lemnos pe picior. Din acelaşi motiv, un alt bărbat din Târgu Cărbuneşti a primit şi el amendă după ce a fost prins transportând cu căruţa circa un metru cub de salcâm, pe care îl tăiase fără documente legale. Căruţaşul nu a oprit iniţial la semnalele poliţiştilor, oamenii legii fiind nevoiţi să îl urmărească pentru a-l prinde.

Vizualizări: 85

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: