ACS Viitorul joacă fără presiunea rezultatelor

Evoluţia bună a celor de la ACS Viitorul Târgu Jiu din prima parte a campionatului este pusă  de antrenorul Cristian Lupuţ pe lipsa  de presiune de la echipă. Neavând  nici un obiectiv concret pentru acest sezon, echipa sa a avut rezultate surprinzătoare, în ciuda problemelor apărute din cauza deplasărilor lungi de la Oradea la  Severin.

ACS Viitorul Târgu Jiu, echipa  formată din foştii jucători şi fostul antrenor de la Luceafărul Oradea, dar şi cei mai buni jucători de la Energeticianul, a  avut  în acest sezon rezultate bune, comparabile  cu cele pe care Luceafărul  Oradea, echipă antrenată  sezonul trecut tot de Cristian Lupuţ,  le avea constant în  Liga  2.  Echipa din Oradea a renunţat  însă la locul din Liga 2, care a fost ocupat de fosta Energeticianul, denumită între timp  ACS Viitorul Târgu Jiu. 

Antrenorul Cristian Lupuţ explică seria bună de rezultate a echipei sale prin lipsa presiunii unui obiectiv: „Nu avem presiunea vreunui obiectiv. O clasare pe pozițiile 1-10 e ținta noastră, vrem să jucăm fotbal peste tot, fără nicio presiune”. Jucând fără a avea de îndeplinit obiective, fotbaliştii  lui  Lupuţ, unii  dintre ei cu meciuri chiar şi în Liga 1, au  reuşit  să ajungă chiar foarte aproape de podium. În conjunctura actuală, în care multe meciuri au fost amânate în Liga 2, echipa lui Lupuţ a mai pierdut câteva locuri săptămâna trecută,  după ce s-a consemnat oficial retragerea celor de la Daco Getica şi după ce săptămâna aceasta s-au mai disputat câteva dintre meciurile restante.

ACS Viitorul a pierdut etapa trecută primul meci după cinci runde în care nu mai pierduse şi acumulase încă 13 puncte în clasament.

Întrebat dacă ordinea din clasamentul ligii secunde este cea corectă, prin  prisma  meciurilor  deja disputate, Cristian Lupuţ a precizat că UTA, adversarul cu care a  jucat etapa trecută, are mulţi jucători de valoare, iar Mioveni este o echipă mai omogenă: „Din punctul meu de vedere, Mioveniul e mult mai omogenă. UTA are jucători individuali parcă mai buni, e important când te bați sus să ai cosntanță și lot echilibrat. Iar eu cred că Mioveniul are un lot mai omogen, deci au un plus. Dar, cum am mai spus, UTA își merită locul ocupat acum în clasament”.

La capitolul omogenitate şi echipa lui  Cristian Lupuţ se  poate lăuda că stă foarte  bine, după ce a preluat mai bine de o echipă de la Luceafărul Oradea, în vară fiind aduşi doar jucători de valoare cu care să se completeze lotul.

Vizualizări: 498

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: