ACS Viitorul Târgu Jiu, eşec acasă la debutul pe noul stadion

Debutul pe noua arenă din Târgu Jiu nu a fost cu noroc pentru ACS Viitorul care a  pierdut în faţa echipei Dunărea Călăraşi. Formaţia antrenată de Cristi Pustai  s-a impus cu 3-1 după un meci pe care l-a dominat şi care s-a încheiat cu doar cu 20 de jucători pe teren.

Încă din minutul 10, gazdele au rămas fără portarul  titular, după ce Bogdan Rusu a scăpat pe contraatac şi a fost agăţat de Anca-Trip, ieşit în întâmpinare, la 17 metri. În urma acestei faze portarul gazdelor, Iulian Anca-Trip, a fost eliminat direct, iar antrenorul Cristian Lupuţ l-a scos imediat de pe teren pe atacantul Victor Astafei şi a trimis în poartă rezerva Bogdan Moga. Trei minute mai târziu, oaspeţii de la Călăraşi au deschis scorul dintr-o lovitură liberă executată în forţă de Bogdan Rusu.

După doar 10 minute scorul a devenit  0-2, când, după o combinaţie cu Mendy, Bogdan Rusu a reuşit  ”dubla” cu un şut plasat, din 8 metri.

Din minutul 79  scorul  a  devenit  1-2, după ce Buia a combinat cu Alexandru Bădăuţă, iar atacantul gazdelor a redus din handicap cu un şut plasat din 12 metri. În minutul 84 Gaston Mendy a primit al doilea galben, pentru un fault la 30 de metri de propria poartă, şi a fost şi el eliminat, echilibrul numeric fiind restabilit. Scorul final al  partidei a fost 1-3, stabilit în minutul al  treilea de  prelungiri când, pe contraatac, Ndiaye Mediop a pătruns în careu, l-a  driblat şi pe portar şi a trimis în plasa porţii.

În tribune au fost prezenţi circa 500 de gorjeni, cea mai mare audienţă din acest sezon pentru echipa  ACS Viitorul Târgu Jiu, care, până acum, juca la Severin, în calitate de gazdă, cu doar  câteva zeci de spectatori. Oficialii clubului condus de Alin Zgripcea au împărţit câteva mii de invitaţii în Târgul săptămânal Succes şi în Târgu Jiu în săptămâna premergătoare acestui joc.

Meciul de la Târgu Jiu a fost în pericol să nu se dispute, mai întâi din cauza ceţii dese, care nu permitea vizibilitatea la  nivelul terenului,  dar care s-a risipit la ora meciului. Oficialii echipei din Călăraşi au depus o contestaţie în privinţa legalităţii contractului dintre Viitorul Pandurii şi Primăria Târgu Jiu, proprietarul arenei, ca meciul să se dispute pe noul stadion din Târgu Jiu.

La Dunărea Călăraşi antrenor este Cristian Pustai, fost antrenor la Pandurii şi prieten foarte bun cu principalul creditor al echipei Pandurii, Marin Condescu. Acesta din urmă a anunţat zilele trecute că nicio echipă nu poate folosi gazonul fără acordul echipei Pandurii, lucru făcut public şi printr-un comunicat de presă emis de gruparea gorjeană. Contestaţia va urma să fie analizată de comisiile FRF în perioada următoare.

ACS Viitorul Târgu Jiu – Dunărea Călăraşi 1-3

Stadion: Municipal (Târgu Jiu - Gorj);

ACS Viitorul: Anca-Trip - Dunca, Yabre, Oros (cpt.), Andr. Dragu - Al. Băican, Prejmerean, Negrean, Cioiu - Bădăuţă,  Astafei. Rezerve: Moga - Chiorean, Chelariu, Vas. Pop, Buia, Porumb, Ciul. Antrenor: Cristian Lupuţ.

Dunărea Călăraşi: Calancea - Sabangeanu, R. Crişan, Ozcan, Mendy (cpt.) - I. Sîrbu, Preoteasa,  Lopez, Tudoran - Ekollo, Bg. Rusu.

Rezerve: Krell - Gliga, Zete, Honciu, Gab. Toma, Raiciu, Ndiaye. Antrenor: Cristian Pustai.

Arbitru: Adrian Illyeş (Ploieşti); Asistenţi: Raul Constantin Ghiciulescu (Lugoj) şi Andrei Nicolae Chiţoiu (Timişoara); Rezervă: Robert Avram (Piteşti); Observatori: Ioan Mureşan (Timişoara) şi George Constantinescu (Slatina).

Vizualizări: 1,403

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: