Capitolul unde CE Oltenia nu duce lipsă de personal

Toate carierele și termocentralele din Complexul Energetic Oltenia duc lipsă acută de personal. Este semnalul de alarmă tras de sindicaliștii din sistem. Aceștia spun, cu ironie, că există totuși un loc din companie unde nu este lipsă de personal. „La gară”, adică la sediul din strada A. I. Cuza, unde sunt birourile șefilor.

Doar la TESA nu are nevoie Complexul Energetic Oltenia de personal. În rest, în producție mai ales, problemele sunt grave din acest punct de vedere. Peste tot, este nevoie de noi angajări.

Liderii sindicali le-au transmis oficialilor din conducerea CEO să ia măsuri rapide pentru ca oamenii să fie în siguranță, să nu mai lucreze peste puterile lor și să poată primi zilele libere pe care le merită. “Personal sub normative există în toate zonele din CEO, mai puțin aici la gară, cum îi spune colegul meu Mitrescu. În rest, în procesul de producție avem personalul sub normative. Vreau să atrag atenția public că nu își pot modifica dumnealor normativele unilateral, atâta timp cât fac obiectul unor reglementări contractuale. Trebuie să existe discuții cu partenerul social. Dânșii ar trebui să aibă politici imediate din ianuarie 2020 ca să completeze aceste normative, pentru ca salariații să funcționeze cu utilajele în siguranță”, a declarat vicepreședintele FNME, Nelu Roșca.

O statistică dată publicității anul trecut de Ministerul Energiei arăta că este un deficit de patru mii de posturi în carierele miniere ale CE Oltenia, ceea ce înseamnă că doi oameni muncesc pentru trei.

Vizualizări: 3,433

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: