Acţiunea „Silozul” s-a lăsat cu dosare penale

Comisarii Gărzii Financiare (GF) Gorj au verificat pe parcursul lunii trecute mai mulţi producători, depozitari şi comercianţi de cereale, produse de morărit şi panificaţie, în cadrul acţiunii “Silozul”.

Este vorba de 19 agenţi economici care au fost supuşi acţiunilor de control, care s-au lăsat cu aplicarea a 15 amenzi contravenţionale în valoare de 38.500 lei. De asemenea, au fost dispuse confiscări de bunuri în sumă de 7.742 lei. Traian Iana, comisar-şef al GF Gorj, spune că acţiunea va continua: “Toate activităţile desfăşurate pe această tematică au fost efectuate împreună cu echipe mixte din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj– Serviciul de Investigare a Fraudelor. În acest caz, au fost întocmite două acte de sesizare penală pentru un prejudiciu estimat de 15.681 lei, iar acţiunea va continua până la terminarea campaniei agricole. De asemenea, o societate comercială care se ocupa cu montarea centralelor termice nu a putut prezenta documente legale de provenienţă pentru materialele introduse în devizele de lucrări facturate beneficiarilor. Prin urmare, materialele în valoare de 4.844 lei au fost confiscate, fiind aplicată şi o amendă contravenţională în valoare de 6.000 lei. Tot fără documente de provenienţă a fost depistată şi o societate care desfăşura activităţi de reparaţii şi renovări în domeniul construcţiilor, fapt pentru care a fost răsplătită cu o amendă de 6.000 lei, fiind aplicată în acelaşi timp confiscarea sumei de 1.514 lei, contravaloare a unor materiale fără documente legale de provenienţă.

Au atras bani la bugetul statului

Ca să compenseze într-un fel faptul că arieratele agenţilor economici au cunoscut o creştere semnificativă în ultimul timp, acţiunile de control desfăşurate săptămâna trecută s-au axat şi pe impulsionarea agenţilor economici cu debite restante la buget. Rezultatele acţiunilor nu au întârziat să apară, astfel că a fost atrasă la buget suma de 2.041.450 lei, care a fost achitată în special prin viramente din conturile bancare ale agenţilor economici. Iana mai precizează că au fost verificaţi astfel 45 agenţi economici, dintre care 34 au fost sancţionaţi contravenţional, totalul amenzilor aplicate şi al sumelor de bani confiscate în această perioadă fiind de peste 510 milioane lei. Mai mult, s-a pus accentul şi pe recuperarea debitelor provenite din acte de control încheiate anterior.

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: