Activitatea Camerei Agricole, îngreunată de proiectele electronice

Fermierii gorjeni au luat cu asalt Camera Agricolă pentru a-şi întocmi proiecte pe Măsura 141. Consilierii fac faţă cu greu ţinând cont că instituţia nu are dotarea necesară pentru ca scanarea proiectelor să se facă în timp util. Începând cu această sesiune, proiectele se vor depune în format PDF.

Consilierii din cadrul Camerei Agricole Gorj sunt asaltaţi de gorjenii care intenţionează să-şi întocmească proiecte pe Măsura 141. Activitatea se desfăşoară anevoios deoarece începând cu această sesiune proiectele se depun în format PDF, iar instituţia nu deţine aparatură performantă care să uşureze munca angajaţilor. “Până în momentul de faţă proiectele se depuneau pe suport de hârtie, însă începând cu această lună se depun în format electronic. Ducem lipsă atât de consilierii şi informaticieni cât şi de aparatură. Avem decât 10 salariaţi care se ocupă efectiv de scrierea proiectelor şi foarte multe cereri din partea cetăţenilor. Trebuie neapărat să găsim o soluţie pentru ca toate proiectele pentru Măsura 141 să fie scanate în timp util”, a declarat Alin Petrică, directorul Camerei Agricole Gorj.

SOLUŢIE

Camera Agricolă caută să împrumute un aparat multifuncţional de la o altă instituţie din cauză că nu există fonduri pentru achiziţionarea acestuia. “Un aparat multifuncţional care să scaneze proiectele cu viteză costă în jur de 250 de milioane de lei vechi. Nici noi şi nici Consiliul Judeţean nu avem bani prevăzuţi în buget pentru dotare. Încercăm să închiriem unul pentru că altfel nu vom reuşi să scanăm toate proiectele până la sfârşitul lunii”, a mai precizat Alin Petrică. 

BENEFICIARI

Beneficiarii sunt persoanele fizice care desfăşoară activităţi agricole şi a căror exploataţie are o dimensiune economică cuprinsă între 2 şi 8 (unităţi de dimensiune economică) UDE. Pentru “Sprijinirea fermelor de semi-subzistenţă” se acordă câte 1500 de euro pe an, timp de 5 ani. 

Vizualizări: 109

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: