ACUZAŢIE: Fetiţă bătută de îngrijitoare la grădiniţă

Mama unei fetiţe de patru ani din Târgu Jiu susţine că micuţa a fost lovită de una din îngrijitoarele de la Grădinița cu Program Prelungit „Constantin Brâncuși”. Marinela Călărașu aduce şi alte acuzaţii, cum ar fi aceea că masa copiilor este servită de aceeaşi persoană care curăţă băile. Mai multe instituţii au demarat anchete la grădiniţă.

Marinela Călărașu  a semnalat deficienţele mai întâi la şedinţa cu părinţii. Asta până când fetiţa i-a povestit că a fost lovită. „Mi-a povestit fetița că au rămas cu îngrijitoarea și, pentru că nu a vrut să închidă ochii să doarmă, doamna Camelia i-a dat o palmă peste cap și o palmă la fund.  M-am întors cu fetița înapoi și am întrebat-o pe doamna Camelia de ce mi-a lovit copilul și dumneaei a început să țipe la mine că aș avea eu ceva cu ea. Chiar în ședința cu părinții i-am spus doamnei directoare că doamna Dorina, cealaltă îngrijitoare, i-a dat fetiței peste gură. Le-am avertizat că o să le pun camere de filmat dacă se mai întâmplă”, a spus Marinela Călărașu.

Nereguli grave de igienă

Mama fetiței scoate la iveală și o serie de nereguli igienico-sanitare. „Vreau să vă spun că la această grădiniță condițiile lasă de dorit. Sunt foarte mulți copii cu păduchi, care sunt ținuți în colectivitate alături de ceilalți micuți. Chiar doamna directoare a avut varicelă și a venit în colectivitate. Mi-a spus în ședință că și dumneaei a luat păduchi de la copii, dar asta nu e o explicație. Folosesc acelaşi mop pentru toalete, holuri și locurile de joacă. Cu o zdreanță de cârpă șterg și dulapurile și mesele copiilor. Este inacceptabil așa ceva. Lenjeria este neschimbată de pe 31 ianuarie și ne întrebăm de ce copiii se îmbolnăvesc. Vreau să vă spun că îngrijitoarele de curățenie spală toaletele, dar servesc și masa copiilor. Eu am încercat să rezolv problema cu doamna director Cutuca, dar pentru că m-a ignorat am sesizat Inspectoratul Școlar și Direcția de Sănătate Publică”, a explicat Călăraşu.

Conducerea grădiniței neagă acuzațiile mamei

Gabriela Cutuca, directorul grădiniței, a deschis o anchetă, însă nu are decât o plângere verbală a mămicii respective. „Mămica susține că se bazează doar pe cuvântul copilei, care i-ar fi povestit că îngrijitoarea ar fi bătut-o peste cap. Am discutat și cu fetița, iar aceasta râdea în prezența îngrijitoarei și a zis că nu a fost bătută. În privinţa celorlalte acuzaţii, cei de la DSP au venit cu un ordin de la Ministerul Sănătății și au verificat traseul alimentar, blocul alimentar, sălile de clase, băile, lenjeriile și nu au constatat nicio deficiență. Singura problemă e că îngrijitoarele curăță toaletele și servesc și masa, dar asta e situația în toată țara din cauza deficitului de personal”, a precizat Gabriela Cutuca.Poliţia şi Inspectoratul Şcolar au anunţat că vor face anchete la grădiniţa menţionată.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: