Hidroelectrica îşi schimbă supraveghetorii

Adunarea Generală a Acţionarilor Hidroelectrica, programată pentru săptămâna trecută, a fost amânată pentru ca noul ministru al Energiei să poată modifica, dacă este cazul, lista scurtă din care vor fi aleşi supraveghetorii companiei.
AGERPRES a întrebat reprezentanții Fondului de ce s-a luat decizia de amânare a AGA Hidroelectrica convocată pentru 16 ianuarie, unde ar fi trebui să fie aleși membrii Consiliului de Supraveghere. "Decizia de amânare a Adunării Generale a Acționarilor a fost luată împreună cu Ministerul Energiei, ambii acționari fiind de acord cu amânarea. Fondul Proprietatea este de părere că noului Guvern ar trebui să i se acorde timp suficient pentru a analiza lista scurtă de candidați pentru Consiliul Hidroelectrica, a-i intervieva și a decide dacă dorește să facă sau nu modificări. Nu considerăm că grăbirea acestei decizii ar fi abordarea corectă, având în vedere rolul important pe care Consiliul îl va avea în următorii patru ani, inclusiv în privința selectării conducerii executive a companiei și monitorizării performanței sale, cât și în pregătirea procesului de listare a Hidroelectrica pe bursă", a răspuns Konieczny.
El a precizat că nu există încă o decizie privind convocarea următoarei Adunări Generale a Acționarilor. "Dar nu anticipăm ca întârzierea să dureze mai mult de o lună", a adăugat oficialul Fondului Proprietatea. (A.A.)

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: